Ліквідація ТНУ означатиме, що Україна відмовляється від повернення Криму, – Джемілєв

Народний депутат та лідер кримських татар Мустафа Джемілєв виступив проти ліквідації Таврійського Національного Університету імені Володимира Вернадського. З відповідною позицією він звернувся до президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Про це пише “Голос Криму

У зверненні Джемілєв вказав, що ТНУ є достойним представником осередку освіти, дає змогу демонструвати бажання влади підтримувати зв’язок з тимчасово окупованим Кримом, готує викладачів та перекладачів кримськотатарської мови.

«У разі ліквідації, реорганізації Таврійського національного університету імені В. І Вернадського, яка прихована під гаслами МОН про реорганізацію Університету шляхом приєднання до Києво-Могилянської академії та/або іншого вищого навчального закладу постає очевидним той факт, що Україна відмовляється від повернення АР Крим до складу Української Держави. Прошу терміново вжити всіх необхідних заходів реагування щодо збереження Таврійського національного університету імені В. І Вернадського», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, вже понад два тижні силами медіа та студентів Таврійського Національного Університету імені Володимира Вернадського розголошується питання реорганізації вищого навчального закладу шляхом приєднання його до Національного університету «Києво-Могилянська академія».

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *