ВЕЛИКДЕНЬ 2024: КОЛИ ВІН БУДЕ ЦЬОГО РОКУ

Деякі свята тепер відзначатимуть раніше.

У вересні минулого року Православна церква України (ПЦУ) перейшла на новоюліанський календар. Після цього дати деяких православних свят змінилися. Тепер віряни будуть відзначати їх на 13 днів раніше.

Коли буде Великдень цього року

Перехід ПЦУ та УГКЦ на новий календар не вплинув на святкування Великодня. Адже християни східного обряду визначають дату Світлого Христового Воскресіння іншим способом, аніж західного.

У 2024 році  християни східного обряду в Україні святкуватимуть Великдень 5 травня, а західного — 31 березня. Тобто різниця становитиме понад місяць.

Така різниця виникає тому, що для обчислення дати Великодня католики та православні християни використовують різну Пасхалію. Тому за юліанським і новоюліанським календарем Великдень може припадати на період від 4 квітня до 8 травня. Тобто православна церква для розрахунку використовує дату весняного рівнодення, тому православний Великдень не може прийти раніше 4 квітня.

Раніше, у лютому минулого року Українська Греко-Католицька Церква заявила про перехід на новий календар з 1 вересня. У березні опублікували оновлений церковний календар свят за період з вересня по грудень.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *