Якби астероїд запізнився на 30 секунд, то світом правили б динозаври, а людей взагалі б не існувало

Місцеперебування — це все. Як для домовласників, так і для динозаврів. Якщо ви купуєте житло, то для довгого і щасливого проживання вам важливіший хороший район, ніж зайва кімната. А якщо ви динозавр крейдяного періоду, то для вашого виживання краще, щоб гігантський астероїд, якщо він уже прилетів, звалився посеред океану, а не біля берегів Мексики.

Якби цей астероїд увійшов в атмосферу на пів хвилини пізніше, він упав би десь в Атлантичному або Тихому океані. У будь-якому разі він спричинив би вбивчі хвилі (у буквальному сенсі), але принаймні не знищив би стільки динозаврів. Пташки — це, звісно, здорово, але як було б чудово, якби замість курчат тут бігали маленькі хижі динозаврики. Вони були приблизно такого ж розміру, тож до дверних ручок дотягнутися вони б не змогли.

Стало відомо про нові знахідки, виявлені вченими, які проводили буріння в підводному кратері. Ще 2016 року геофізики Джо Морган з Імперського коледжу Лондона і Шон Гулік з Техаського університету просвердлили дно океану, щоб більше дізнатися про стародавнє зіткнення. Відтоді вони аналізують привезені зразки. На конференції з місячних і планетарних наук у березні 2017 року було представлено кілька доповідей команди, але, на подив, новини не набули широкого поширення, поки на їхні результати не звернули уваги тележурналісти.

Перш ніж перейти до більш детальної інформації, важливо зазначити, що тут немає причинно-наслідкового зв’язку. Одна з провідних теорій масового вимирання динозаврів полягає в тому, що 66 мільйонів років тому відбулася (принаймні, одна) потужна ударна подія, яка спричинила серію катастрофічних наслідків, що знищили найбільшу флору і фауну. Гігантський кратер Чиксулуб біля узбережжя Мексики датований тією ж епохою, тож терміни збігаються, але це все ще ситуаційні дані. Та й теорія зіткнення не єдина. Не всі палеонтологи згодні з тим, що метеорит, причетний до появи кратера Чиксулуб відповідальний за масове вимирання, хоча дані переконливо підтверджують ударну теорію.

астероид

Отже, якщо припустити, що насправді був один великий удар, який знищив більшість динозаврів, то астероїд упав недалеко від півострова Юкатан, де він здійняв купу пилу з породи, що випарувалася, і двоокису сірки. Безліч пернатих динозаврів загинули відразу від вибухової сили астероїда, що мчав до них, — це було еквівалентно приблизно десяти мільярдам ядерних бомб, скинутих на Хіросіму. Але багато хто з них помер пізніше.

Давайте не будемо забувати про всесвітнє похолодання, яке почалося через весь цей діоксид сірки. На відміну від парникових газів, що нагрівають атмосферу, діоксид сірки має охолоджувальний ефект, що призвело до ще більшої кількості смертей, коли світ почав замерзати. Порода, що випарувалася, затьмарила Сонце в небі та принесла більше снігу, ніж будь-хто міг собі уявити. Багато тварин не були готові до такого різкого похолодання. А знаєте, хто був готовий? Люди.

Ну, не зовсім люди, а стародавні предки ссавців, від яких потім походять люди.

Усе, що не відбувається — все на краще. Адже коли динозаври покинули цей світ, кволі та безпорадні предки людини отримали можливість процвітати на планеті. Наші крихітні попередники-ссавці пережили мегаземлетрус, низку вивержень вулканів, кислотні дощі й спостерігали, як гине більшість рослин, якими вони харчувалися. Але вони вижили.

Наші дуже далекі пращури були там, поруч із древніми величезними крокодилами й мега акулами, і, чорт забирай, вони перемогли. Відтоді ми вирвалися з харчового ланцюга, за винятком тих людей, які намагаються подружитися з цими безбожними машинами для вбивства: ведмедями або левами.

Очевидно, все це було б неможливо, якби метеорит з’явився на 30 секунд пізніше. І гіганти б не вимерли й сьогодні правили світом.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *