Чи реальна подорож у часі: відкриття фінських учених усе пояснило, — The Mirror

Дослідники у своїх висновках спиралися на загальну теорію відносності й розширили уявлення про концепцію часу.

Підсумки нового дослідження виключили концепцію повернення в минуле: учені дійшли висновку, що Всесвіт рухається тільки в одному напрямку. Про це повідомляє The Mirror.

Під час дослідів розглядалося світло та його зв’язок із навколишніми елементами. Як наслідок на концепцію часу тепер дивляться інакше: автори дійшли висновку, що повернення в минуле — це не більш ніж мрії, популяризовані в таких фільмах, як “Назад у майбутнє”.

Швидкість світла може змінюватися під час проходження крізь фізичний об’єкт, але про те, що відбувається з об’єктом, відомо було небагато. Матіас Койвурова, доцент Університету Східної Фінляндії, описав результати дослідів у журналі Optica. Висновок зводиться до того, що у Всесвіті один вимір у просторі, а інший — у часі.

“По суті, я знайшов зручний спосіб вивести стандартне хвильове рівняння у вимірах 1+1. Єдине необхідне допущення — швидкість хвилі постійна. Але тоді я подумав: а що, якщо це не завжди так? Питання дійсно хороше”, — пояснив фінський дослідник.

Професор Марко Орніготті з Університету Тампере, який керував дослідженням, нагадав про давню суперечку у фізиці, яку називають суперечністю Авраама та Мінковського.

“Суть питання в тому, що відбувається з імпульсом світла, коли воно потрапляє в середовище? Мінковський вважав, що імпульс збільшується, Авраам же наполягав, що, навпаки, зменшується”, — сказав Орніготті.

“Ми виявили, що можемо співвіднести хвилю з відповідним часом, що аналогічно власному часу в загальній теорії відносності”, — додав він. Іншими словами, якщо час у Всесвіті рухається тільки вперед, повернення в минуле — всього лише фантастика.

Фокус

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *