19 грудня адвокатський «орденопад», як завжди, відбувся і на урочистому засіданні адвокатів Закарпаття, але одне етичне питання залишилось

Мій тролінг, про те що «19 грудня 2023 року, на День Адвокатури, в мукачівському ресторані «Бограч» голова Ради адвокатів Закарпатської оголосить про свою відставку з посади, у зв’язку з поганим станом здоров’я» дав позитивний результат. Навіть, при поганому стані здоров’я, голова Ради адвокатів Закарпатської області Олексій Фазекош знайшов в собі сили та прийшов на вручення різних орденів, медальок, грамот адвокатам області.

Коли передивлявся фотографії, то серед нагороджених побачив фотографії молодих адвокатес Валерії Вайди  та Ольги Атабаєвої.

Валерія Вайда (зліва), адвокатеса, голова «комітету з питань співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування, правовідносин з правоохоронними та судовими органами та захисту прав людей» Ради адвокатів Закарпатської області.

Ольга Атабаєва, адвокатеса, помічниця голови Ради адвокатів Закарпатської області.

Здалося, що я став свідком якоїсь цинічної фантасмагорії. Молоді та симпатичні жінки, які ще «вчора» могли  відправити «на той світ» свого шефа, «сьогодні» отримали з його рук адвокатські нагороди.

Хтось мене запитає: що за маячню пишеш діду?

Маячні, на жаль ніякої не має. Є проста буденна реальність.

15-16 грудня в Ужгороді відбулося засідання Ради адвокатів України. Зранку 15 грудня на засідання мав приїхати й Олексій Фазекош, але на ранковому засіданні РАУ він так і не з’явився, як і не з’явився наступного дня.

Із-за поганого стану здоров’я Олексій Андрійович не зміг, навіть, піднятись з ліжка.

Як встановив лікар невідкладної медичної допомоги, який приїхав на виклик, причиною різкого погіршення стану здоров’я Олексія Фазекоша стали неконтрольовані інекції медичними препаратами, які протипоказані при хронічних захворюваннях пацієнта.

Ампули з інекціями поставляла адвокатеса Валерія Вайда, а вводила інекції помічниця Ольга Атабаєва.

Якби не своєчасне втручання лікаря невідкладної медичної допомоги, то наслідки могли б бути незворотні, навіть зі смертельним результатом.

В понеділок 18 грудня лікар невідкладки подав і зареєстрував відповідну заяву в поліції Мукачева. Думаю, що поліції проведе оперативне та об’єктивне розслідування даного неординарного факту спроби отруєння голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша.

Ця подія в мене викликає ряд запитань:

Для чого і кому було потрібно труїти голову Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша?

Чому, як здавалося, близькі до нього люди, не відправили його на обстеження і лікування в лікарню?

Чому люди без медичної освіти, без рецепта, без відповідного протоколу лікування, кололи Фазекошу, смертельні для нього ліки?

Це робилось свідомо чи від невігластва?

Олексій Андрійович Фазекош дуже багато знає такого, про що багато хто не хотів би, щоб він розповідав, коли буде давати свідчення на допиті в поліції чи на суді.

Як говорив Сталін: «Нема людини – нема проблеми».

Так хто хотів чи хоче смерті Олексія Фазекоша?

Мені він потрібний живий, щоб повернув вкрадену 21 тис. доларів США, щоб пішов посади, щоб отримав відповідний термін ув’язнення, який заслужив, був здоровим і почав працювати, а не займався шахрайством.

Чому ці дві милі жіночки, які, методично (Олексій Андрійович отримав сім уколів смертельно небезпечного для нього препарату) отруювали свого шефа, без  всякого сорому отримували з його рук адвокатські медальки?

Степан Сікора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *