Перед спробою зустрітися з Орбаном Порошенко отримав від Угорщини понад ₴37 мільйонів — ЗМІ

П’ятий президент України Петро Порошенко напередодні спроби зустрітися з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном протягом жовтня-листопада тричі отримував від угорського уряду грошові надходження в сумі понад 37 млн грн.

Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на декларації Порошенка, опубліковані на сайті НАЗК, передає Укрінформ.

Зазначається, що 23 жовтня політик задекларував 517 173 грн, вказавши вид доходу як “проценти”, а джерелом надходження коштів політик вказав Міністерство фінансів Угорщини.

Наступного дня, 24 листопада, також як “проценти” народний депутат задекларував 1 036 940 грн. Джерелом надходжень також виявилося Міністерство Фінансів Угорщини

«І цього ж дня в декларації Петра Порошенка з’явилася сума 36 067 500 гривень, вид доходу – “погашення облігацій”, джерело надходження – Міністерство фінансів Угорщини», – пише видання.

Своєю чергою, у партії “Європейська солідарність” заявляють, що Порошенко вкладає кошти в цінні папери з метою акумуляції коштів на численні проєкти з підтримки ЗСУ.

“Для збільшення ефективності використання ресурсів залучені незалежні професійні радники, які займаються придбанням державних і корпоративних цінних паперів в Україні й за кордоном”, – зазначили у пресслужбі політсили.

Комунікаційники партії також підкреслили, що до української державної скарбниці сплачуються податки з прибутку та військовий збір від усіх цінних паперів, як українських, так і закордонних, а сам прибуток витрачається на допомогу армії.

Там також переконують, що після отримання прибутків від цінних паперів відразу було повідомлено НАЗК.

В “Економічній правді” нагадали, що хронологічно гроші надійшли на рахунки напередодні спроби Петра Порошенка зустрітися з угорським прем’єром Віктором Орбаном.

Зранку 1 грудня Порошенко публічно оголосив, що його “не випустили (за межі України – ред.), хоча було розпорядження голови ВРУ, де було чітко зазначено, що міжнародне відрядження з 1 по 8 грудня”. За словами Порошенка, найближчими днями в нього були заплановані міжнародні зустрічі на найвищому рівні з представниками Конгресу США й Сейму Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *