Загадкові історії мандрівників у часі. Невже це правда?

“Капітани майбутнього” вже розповідали, що думає наука про подорожі в часі. Наразі вчені не можуть ані підтвердити їхнє існування, ані спростувати. Але це в теорії, а що на практиці? Ось 5 популярних історій, які дали багатьом привід повірити в посланців із майбутнього.

Книга з XXIII століття

1985 року Вадим Чорнобров (той самий учений, що намагався створити машину часу) зустрів літнього чоловіка, який похвалив його книжку “Подорожі в часі”. Одне але: Вадим не писав такої книги, та й не планував ставати письменником. Незнайомець запевнив, що читав її у XXIII столітті. Через 15 років після цієї зустрічі вчений все ж написав книгу. Але пригадавши старий випадок, спеціально вирішив назвати її інакше. Усе б нічого, але редактор перейменував його працю просто перед випуском до друку. Так на початку XXI століття на полицях книжкових магазинів з’явилася книжка “Мандрівки в часі”, написана Вадимом Чорнобровим. Усе сталося точнісінько так, як передбачив Євген Гайдучок 1985 року.

Поїзд у майбутнє

Одного разу французький журналіст Етьєн Кассе (біографія письменника відсутня, а його особистість викликає безліч суперечок) почув про загадкову подію: вона сталася кілька років тому в поїзді Мехіко — Акапулько. Молодий хірург зі своєю сім’єю їхав у купе, як раптом до них увірвався переляканий чоловік у напудреній перуці та старовинному камзолі. В одній руці у незнайомця було гусяче перо, а в іншій – шкіряний гаманець. “Я — міністр Хорхе де Баленсіага!” – закричав він. А потім у страху запитав: “Де я?”. Щойно хірург вийшов кликати провідника, чоловік зник. Від нього залишилися лише перо і гаманець.

Історики досліджували ці предмети і дійшли висновку, що вони створені в XVIII столітті, але з незрозумілих причин збереглися в ідеальному стані. В архівах хірург натрапив на замітку єпископа, де було сказано, що міністр де Баленсіага і справді існував, але втратив розум. Там же описано, як одного разу Хорсе побачив “диявольський екіпаж”, що пахне вогнем і димом. А потім і зовсім опинився всередині, в оточенні дивно одягнених людей. Злякавшись, він почав молитися, після чого розплющив очі на одній із вулиць Мехіко, але вже у своєму часі.

Жінка зі смартфоном

Пам’ятаєте, ми розповідали про перший мобільний телефон, який створив Леонід Купріянович у 1957 році? Майже на 30 років раніше в кадр одного з фільмів Чарлі Чапліна потрапила жінка, яка тримає в руці предмет, дуже схожий на смартфон. Сцену виявив кінорежисер Джордж Кларк і заявив, що ці кадри є доказом існування мандрівників у часі. Скептики вважають, що це просто слухова трубка. Однак видно, що жінка щось говорить у цей предмет, і це викликає багато запитань.

Загадковий рейс

1992 року у Венесуелі сталася надзвичайна подія: диспетчери аеропорту Каракаса зафіксували на радарах літак, який незаплановано йшов до них на посадку. Ще більше вони здивувалися, коли побачили перед собою старий літак Douglas DC-4, давно знятий з виробництва. Пілот вийшов на зв’язок і заявив, що виконує рейс, який вилетів із Нью-Йорка 2 червня 1955 року.

Черговий диспетчер Хуан де ла Корте згадував: “Ми попросили пілота назвати себе, і він радирував нам: “Де ми знаходимося?”. Голос його був переляканим і розгубленим, але врешті-решт він сказав, що виконує чартерний рейс 914 із Нью-Йорка до Маямі з екіпажем із 4 осіб і 57 пасажирами на борту”.

Повітряне судно приземлилося, але з літака ніхто не вийшов. Через кілька хвилин лайнер розвернувся, набрав швидкість і полетів: після цього його більше ніхто не бачив. Розслідування показало, що рейс 914 дійсно вилетів улітку 1955 року, але після кількох годин польоту зв’язок перервався. Уламки літака не знайшли, і лайнер визнали безвісти зниклим.

Зустріч із королевою Франції

У 1901 році дві жінки вирушили подорожувати Францією, щоб побачити знаменитий Версаль. Там вони зустріли двох чоловіків, одягнених у старовинне вбрання. Усе виглядало природно й органічно доти, доки перед ними не з’явилася сама Марія-Антуанетта, яка правила Францією з 1774 до 1792 року. Незабаром усе це раптово зникло, а здивовані жінки опинилися серед таких самих туристів, як і вони. Найдивовижніше, що обидві дівчини бачили одне й те саме.

Це що виходить: фантасти, які передбачили майбутнє у своїх книжках — теж мандрівники в часі?

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *