Віктор Балога: Орбан не буде вічно при владі. Він вже давно перетнув “червоні лінії” з Брюсселем…

Блокування Орбаном надання допомоги України у вигляді 50 млрд євро від ЄС — черговий доказ того, що він робить все можливо для послаблення нашої країни під час війни з росією.
Правда втому, що жодних реальних причин для подібних недружніх кроків Угорщини щодо України немає та ніколи не було. Просто Орбан ще у 2014 році зробив ставку на путіна й сьогодні він діє виключно у фарватері російської політики.
Його завдання просте та зрозуміле – допомогти росії змусити Україну капітулювати.
З цієї ситуації є три очевидні висновки:
1.Повзання рачки перед Орбаном, як багато хто сьогодні робить з нашої влади на різних рівнях – нічого не дасть. Такі як він, розуміють лише право сили, тому треба шукати його болючі мозолі й давати на них.
А почати можна із заборони діяльності партії «КМКС», яка є філіалом орбанівської «Фідес» та, так само як і ОПЗЖ, є провідником чужих, імперських інтересів в Україні. Очевидно, що подальша масована присутність партійців «КМКС» в системі влади на Закарпатті – пряма загроза національній безпеці України.
2.Вже зараз, разом з керівництвом ЄС потрібно напрацьовувати механізми обходу вето Угорщини на будь-які дії щодо України та не лише України. Бо Орбан не тільки наш ворог — він ворог всієї об’єднаної Європи. І багато наших друзів в Європі це розуміють та готові діяти.
3. Орбан не буде вічно при владі. Він вже давно перетнув “червоні лінії” з Брюсселем та ризикує залишитися без фінансування й в наступні роки. Це точно призведе до послаблення його влади та, з великою ймовірністю, її втрати у 2026 році. І в ЄС це добре розуміють.
Тому, немає чого посипати голову попелом – далі робимо все необхідне на шляху вступу в ЄС та НАТО — виконуємо всі “домашні завдання”, посилаємо Орбана і йому подібних під три чорти та рухаємось вперед до своєї мети. А допомогу ми точно отримаємо, бо справжніх друзів у нас набагато більше, аніж ворогів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *