1 грудня – це день, коли поховають волонтерський рух в Україні

Не можу спати вже другу добу…всі думки про те, що робити далі…

– Уже сьогодні, один закордонний фонд повідомив, що припиняють з 1.12 допомагати Україні.

– Я от не уявляю, як перед тим, щоб отримати допомогу для цивільних, я повинна приїхати, наприклад, у Мар’їнський район і під канонаду ходити по хатах і брати у людей дані, їхні підписи із запитами того, що потрібно. А потім, якщо, звісно, оформити все правильно, я знов приїжджаю до цих людей і під обстрілами ходжу та роздаю ото все. Мабуть, та не мабуть, а точно, ті люди, які створили цей документ, ніколи не розвозили гуманітарну допомогу там, де постійні обстріли, де люди вилазять швидко з підвалів, хапають ту допомогу та знов у підвал.

– Опис… взагалі “чудова” графа.. Люди які закордоном збирають допомогу, так і мріють сидіти і переписувати: “Ага, шампунь 200 мл для щоденного використання, а це шампунь 450 мл для всієї родини. О, а це зубна паста дитяча від 0-6, а це дитяча паста від 6-8 років”. Або “серветка марлева 10*10 – 50 шт., серветка 20*15, 3*3 тощо, лейкопластир тонкий, лейкопластир на котушці, лейкопластир широкий, а ото вузький…” І так усю ту тонну, яку вони нам пересилають. Люди, які писали це положення, ви серйозно?

– один американець сьогодні мені сказав:

“Вибач, але я краще відвезу допомогу в Африку. Бо я не маю стільки часу, ресурсів, людей, щоб робити ото все, що прописано. Дивно, ми робимо все, щоб допомогти вам, а ви робите все, щоб цю допомогу не отримати”.

Але головне: Чому ми повинні звітувати перед тими, хто не має жодного стосунку до допомоги? Чому замість того, щоб зайнятись забезпеченням всього, що на себе взяли волонтери, вони просто вбивають волонтерський рух? Це якийсь сюр… 

Марина Пилипенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *