ОДИН ВИСНОВОК З ПОДІЙ В ІЗРАЇЛІ ДЛЯ НАС ВЖЕ ОЧЕВИДНИЙ – КЛІМКІН

Ізраїльська модель безпеки виявилась недостатньо ефективною.

Події з ескалацією ситуації в Ізраїлі – активізацією руху Хамаз та обстрілів мирних населених пунктів – вказують на неефективність ізраїльської системи безпеки та недоцільність такої моделі для України, вважає колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Один висновок з того, що відбувається в Ізраїлі, для нас вже очевидний. Це те, що “ізраїльська” модель безпеки нам в протистоянні з РФ не пасує. І ми маємо жорстко і креативно використовувати цей аргумент з нашими союзниками з НАТО, насамперед з американцями», – зазначив він у Facebook, маючи на увазі тривалі розмови про надання Україні гарантій безпеки за моделлю відносин США – Ізраїль замість членства  України в НАТО.

Дипломат зазначив, що не лише Ізраїлю, а й Україні також слід ретельно проаналізувати, чому не спрацювали ізраїльські системи безпеки та розвідки.

«Для Ізраїлю це також момент істини – тепер там буде відлік часу “до і після” цієї атаки. … Але брати за основу їхню модель безпеки для нас означає  постійно бути у стані небезпеки. Тому ніяких альтернатив НАТО в сьогоднішній реальності немає», – резюмував Клімкін.

Дзеркало тижня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *