Учені з’ясували, яка їжа “вбиває” ракові клітини і продовжує життя

Гостра їжа — це не тільки смачне, а й корисне задоволення.

Гострі спеції та соуси містять капсаїцин, куркумін, часник та інші речовини, які цілюще впливають на здоров’я людини. Вони покращують травлення, прискорюють обмін речовин, допомагають скинути зайву вагу, вбивають бактерії та віруси, покращують настрій і запобігають серцево-судинним захворюванням.

Деякі дослідження показали, що гостра їжа може продовжувати життя людини. Вчені виявили зв’язок між кількістю з’їденої гострої їжі та ризиком смерті.

Річ у тім, що капсаїцин — речовина, яка міститься в перці й надає стравам пекучості, ще й посилює вироблення ендорфінів — гормонів радості. Крім того, дослідження довели, що капсаїцин вбиває ракові клітини. Фактично, капсаїцин позбавляє ракові клітини енергії. Здорові клітини при цьому залишаються неушкодженими.

Однак не варто зловживати гострими стравами, бо це може спричинити печію, подразнення слизової оболонки шлунка та алергічні реакції. Усе має бути в міру. Гостра їжа — це не тільки спосіб надати стравам пікантності, а й засіб підтримати своє здоров’я і продовжити своє життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *