П’ять більш здорових альтернатив ранковій каві

Багато людей починають свій ранок із кави, але не всі добре зносять цей стимулятор.

Ми пропонуємо альтернативи. Кава має багато переваг. Якщо ви вживаєте її у помірній кількості, кава додає енергії, прискорює обмін речовин і покращує концентрацію, крім того, кава є джерелом корисних антиоксидантів. Але коли ми п’ємо багато кави, то стаємо стійкими до неї, і нам потрібно більше кофеїну, пояснює onet.pl.

Кава підходить не всім. Наприклад, деякі люди не терплять навіть малих доз кофеїну, натомість надмірне вживання кави може спричинити зневоднення, проблеми зі сном і нервозність.

Тому ми пропонуємо декілька альтернатив каві, які також здатні надати вам більше сил.

Зелений чай. Він містить теїн — один із видів кофеїну. Такий чай матиме стимулюючий ефект лише в тому випадку, якщо він зроблений правильно. Його слід готувати з водою, теплішою за 80 °С, не більше трьох хвилин. Одна порція працює як міцний еспресо, а напій має надзвичайно високу концентрацію поживних речовин.

Парагвайський чай мате. Він дає більше енергії, ніж кава, і стимулюючий ефект від нього не зберігається довше. Окрім кофеїну, мате містить корисні вітаміни та мінерали, допомагає схуднути та регулювати рівень холестерину.

Напій із висушених ягід південноамериканської рослини гуарани. Вони містять гуарану — тип кофеїну, який засвоюється повільніше, ніж кофеїн із кави, і тому його дія триває довше. Гуарана також стимулює роботу мозку, прискорює обмін речовин, покращує настрій і пам’ять.

Какао. Цей напій майже не містить кофеїну, натомість у його складі є ще один гарний стимулятор — теобромін. Але слід шукати натуральне какао та відмовитися від його розчинних аналогів.

Смузі. Коктейлі з фруктів та овочів не тільки є джерелом поживних речовин, а й роблять вас енергійнішими, особливо якщо ви додаєте в смузі банани, шпинат або чорницю

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *