Дослідження: сидячий спосіб життя вб’є вас раніше, ніж куріння

Американські вчені з Клівлендської клініки встановили, що сидячий спосіб життя для людини небезпечніший, ніж куріння, діабет та серцево-судинні захворювання.

Провідний дослідник Ваель Джабер розповідає, що нелюбов до бігової доріжки — одне з найнебезпечніших недоглядів. Його команда вивчила історії хвороб 122 007 пацієнтів, які лікувалися у клініці з 1991 до 2014 року. Виявилося, що найвищий відсоток смертності був серед тих, хто не любив фізичних навантажень.

«Ми витрачаємо мільярди доларів на рік, щоб лікувати тяжкі захворювання. Ці кошти потрібно витратити на те, щоб прищепити людям любов до спорту та запобігати хворобам», — сказав доктор Йордан Метцль, лікар спортивної медицини та один із дослідників.

Лікарі також стверджують, що немає такого фізичного навантаження, яке було б шкідливим для організму. Це стосується як чоловіків, так і жінок будь-яких вікових груп.

Якщо порівнювати людину, яка регулярно займається спортом, та людину, яка веде сидячий спосіб життя, ймовірність померти раніше у останнього вища на 30 %.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *