У розвідці Британії дізнались ім’я організатора ліквідації Пригожина

За інформацією представників британської та української розвідки, до ліквідації ватажка терористичної ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина може бути причетний генерал-майор ГРУ Андрій Авер’янов, який і раніше займався ліквідацією небажаних для Кремля цілей.

Що відомо про причетність ГРУ до ліквідації Пригожина

Зазначається, що за інформацією із посиланням на дані британської розвідки, ім’я Авер’янова пролунало в Росії після падіння літака Пригожина.   Крім того, цей ГРУшник “затаїв давню образу” на Пригожина, а зараз він може взяти на себе управління операціями “вагнерівців” в Африці.

Джерело видання, яке раніше працювало в російській розвідці, зазначило, що Авер’янов “курував проведену операцію” і також відповідав за заміну бойовиків Вагнера в Африці на 20 тисяч російських військових.

Разом з тим, за словами співрозмовника британського видання з української розвідки, в СБУ вважають Авер’янова причетним до падіння літака Пригожина.

Що відомо про змову Путіна та Авер’янова проти Пригожина

Втім, офіційно у цьому можуть звинуватити пілота приватних джетів, аби приховати зв’язок із Кремлем. За словами журналіста-розслідувача з Bellingcat Христо Грозєва, Авер’янов стояв поруч з Путіним під час зустрічі з африканськими лідерами на початку серпня.  Диктатор представив його як “людину, яка відповідатиме за безпеку на вашому континенті”.

Втім, Грозєв нагадав, що Авер’янов десятиліттями відповідав у ГРУ за “замахи на конкурентів, незгодних і “зрадників”. Журналісти-розслідувачі заявляють, що Авер’янов очолює військову частину ГРУ 29155, яка несе відповідальність за підрив складів боєприпасів у чеському селищі Врбетіце, отруєння Сергія Скрипаля та інші гучні закордонні операції спецслужб країни-терориста.

inews 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *