РОНАЛЬД РЕЙГАН був першим розлученим президентом США.

Його шлюб з акторкою Джейн Вайтман був розірваний з ініціативи дружини. Мабуть, характер у голлівудської красуні був непростий, тому що зі своїм другим чоловіком вона почала шлюборозлучний процес через місяць після весілля.

Стосунки в третьому шлюбі з третім чоловіком теж проіснували недовго. А ось Рональд і Ненсі Рейган прожили разом 52 роки, і їхня сім’я завжди була прикладом гармонійних стосунків.
1971 року Рейган, тодішній губернатор Каліфорнії, не зміг бути присутнім на весіллі свого старшого сина Майкла, і передав йому листа з побажаннями:

“Дорогий Майк, ти чув безліч жартів, якими щедро діляться всі “нещасливо одружені” та циніки. Тепер, про всяк випадок, якщо ніхто про це не говорив, ось тобі інша точка зору: ти вступаєш у найважливіші та найзначущі стосунки, які існують у людському житті. Вони можуть стати такими, якими ти сам захочеш.
Деякі чоловіки думають, що власну мужність можна довести, тільки якщо втілювати в життя всі ці історії, які розповідають у роздягальнях, самовдоволено переконані, що “те, про що дружина не дізнається, не ранить її”.

Правда в тому, що десь у глибині душі, навіть не знаходячи слідів помади на комірі сорочки й не ловлячи чоловіка за невпевненими поясненнями про те, де він був до третьої ранку, дружина завжди знає — і з цим знанням зникає якась магія у стосунках.

Значно більше чоловіків, які бурчать про безглуздість шлюбу, самі винні в руйнуванні стосунків, ніж їхні дружини. Є старий закон фізики про те, що отримати у відповідь можна рівно стільки, скільки зусиль ти докладаєш. Чоловік, який вкладає в шлюб удвічі менше, ніж повинен, отримує стільки ж.

Звичайно, будуть моменти, коли ти побачиш когось або згадаєш старі часи, і тобі доведеться боротися з бажанням довести собі, що ти ще можеш бути на висоті. Але дозволь мені розповісти тобі, який по-справжньому великий спосіб довести власні мужність і чарівність, бувши з однією жінкою до кінця свого життя.

Будь-який чоловік може бути ідіотом і зраджувати — для цього мужність не потрібна. Але потрібно значно більше, щоб залишатися привабливим і коханим для жінки, яка чула твоє хропіння, бачила тебе неголеним, доглядала за тобою, коли ти хворів і прала твою брудну білизну. Робити все це, водночас даючи їй відчувати це тепле внутрішнє сяйво щастя — і ти будеш чути воістину прекрасну музику.

Якщо ти щиро кохаєш дівчину, ти ніколи не змусиш її принижуватися, вітаючи секретарку або вашу спільну знайому, змушуючи гадати, чи не вона стала причиною твоїх пізніх повернень додому. Так само як ти не захочеш, щоб інша жінка, зустрічаючись із твоєю дружиною, усміхалася в глибині душі, дивлячись на неї — жінку, яку ти кохаєш, знаючи, що саме її ти зрадив, нехай і ненадовго, заради іншої.

Майк, ти знаєш краще за багатьох, що таке нещасливий дім (Майкл — син Джейн Вайтман), і що він може зробити з іншими. Зараз у тебе є шанс зробити все правильно. Немає більшого щастя для чоловіка, ніж підходити до порога свого будинку наприкінці дня і знати, що хтось по той бік дверей чекає звуку твоїх кроків…
З любов’ю,
Тато.

P. S. У тебе ніколи не буде неприємностей, якщо ти будеш говорити “Я люблю тебе” хоча б раз на  день”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *