Мукачево віддало для захисників 26% свого бюджету, великі міста України лише 7%

Комітет виборців України проаналізував витрати найбільших міст України на допомогу Збройним силам України з початку повномасштабного вторгнення.

Як пише Мукачівська рада, інформацію було отримано від 24 міських рад у відповідь на інформаційні запити. В цілому за півтора року міські ради витратили на допомогу ЗСУ майже 10 мільярдів гривень або 7% своїх бюджетів.

У відсотковому відношенні найбільше на фінансування сектору оборони витратили міські ради м. Мукачево, м. Хмельницький та м. Житомир.

У Мукачеві витрати на допомогу ЗСУ склали 26% коштів міського бюджету. Міська рада м. Хмельницький витратила на допомогу ЗСУ 21% свого бюджету, м. Житомир – 20%. Високі показники фінансової підтримки ЗСУ також в м. Львів – 10%, м. Бердичів та м. Чернівці – 9% бюджету.

Серед проаналізованих міст найменші показники підтримки у відсотковому співвідношенні у м. Києва, м. Запоріжжя, м. Бровари, м. Івано-Франківськ та м. Тернопіль – близько 2%.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення Мукачево виділило на допомогу ЗСУ понад мільярд гривень, з яких понад 617 мільйонів гривень було направлено на підтримку 128-ї бригади Закарпатського легіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *