Пенні Пріцкер: Для перемоги у війні з Росією необхідна підтримка економіки України з боку США

Зараз, коли я закінчую поїздку Східною Європою, ми стоїмо перед точкою перелому в Україні.

Агресивна війна Росії становить серйозну загрозу не лише для України, але й для Сполучених Штатів та Європи, нашої економічної безпеки та самих ідей свободи й демократії, які об’єднують наш світ. Війна Путіна спрямована на відновлення диктаторської, корумпованої імперії в самому центрі Європи, яка прагне підірвати як НАТО, так і Європейський Союз.

Йдеться не лише про Європу. Як друзі, так і вороги — на Близькому Сході, в Індо-Тихоокеанському регіоні й в усьому світі — спостерігають за тим, як Сполучені Штати відреагують на цей момент. Такими є глобальні ставки нашої підтримки України.

Як я чув від союзників і партнерів як в регіоні, так і за його межами, зараз настав час підтвердити відданість Америки Україні. З допомогою Америки, разом з більш ніж 50 союзниками та партнерами по всьому світу, хоробрі солдати України витримали натиск Росії, відвоювали понад 50 відсотків території, яку Росія захопила, і значно погіршили військовий потенціал Москви.

Наша безпекова підтримка озброїла українців захищати свою землю і Європу, одночасно модернізуючи нашу оборонно-промислову базу вдома, роблячи нас більш готовими до того, що може статися далі. Фінансування систем протиповітряної оборони Patriot, вироблених в Арканзасі. Артилерійські снаряди, вироблені в Пенсильванії, Техасі, Нью-Йорку та дев’яти інших штатах. Танки “Абрамс”, вироблені в Огайо.

Допомога США у сфері безпеки зміцнює американську військову готовність і створює добре оплачувані американські робочі місця тут, вдома. Це робить нас усіх сильнішими та безпечнішими. Це гарантує, що Америка залишається оплотом демократії. Аргументи на користь військової підтримки не можуть бути сильнішими.

Аргументи на користь американської економічної підтримки так само важливі, як і аргументи на користь допомоги у сфері безпеки. Економічна стійкість є основним принципом військових зусиль України. Безпека та економіка України утворюють подвійну спіраль — нерозривно переплетені в зусиллях країни перемогти Путіна.

Путіну не вдалося зламати хоробру українську армію — навіть взимку. Він спрямував свої зусилля на те, щоб зламати її економіку, щоб досягти того, що не вдалося на полі бою. Кремль робить все можливе, щоб відірвати Україну від світових ринків зерна, сталі, технологій та енергоносіїв.

Ці дії впливають не лише на Україну, але й на весь світ; вони погіршили глобальну інфляцію. Пересічні американці відчули це в супермаркеті та на заправці.

Третина робочої сили України працює на те, щоб нагодувати світ. Війна Путіна сприяла глобальній продовольчій інфляції, яка спричинила нові хвилі міграції. Ситуація тільки погіршиться, якщо Путін зітре Україну як суверенну державу з лиця землі.

Наша економічна підтримка необхідна для того, щоб протистояти наступу Росії. По-перше, наша економічна допомога допомагає українцям боротися, оскільки кожна копійка їхніх податкових надходжень йде на потреби армії. Вони потребують нашої підтримки для 57 000 рятувальників, в тому числі пожежників, які гасять полум’я, спричинене російською та іранською зброєю. А також 517 000 лікарів, медсестер і медичних працівників, які доглядають за ветеранами, пораненими солдатами й дітьми.

Варто зазначити, що американські союзники та партнери беруть на себе більшу частину тягаря. Разом вони надають Україні вдвічі більше економічної допомоги, ніж Сполучені Штати. Насправді ЄС хоче підтримати Україну додатково 54 мільярди доларів допомоги цього року.

По-друге, економічна підтримка України з боку США є мультиплікатором сили. Наша підтримка програми Міжнародного валютного фонду для України генерує додаткову підтримку з боку донорів по всьому світу. Наш запит від Конгресу на $11,8 млрд допоможе розблокувати майже втричі більшу суму від інших донорів. Поставити це під загрозу може мати катастрофічні наслідки для здатності України перемогти Росію.

По-третє, наша економічна допомога створює основу для найбільшої віддачі від інвестицій з точки зору державних доходів України. Подумайте про Чорне море. Якщо ми зможемо поєднати інвестиції в інфраструктуру, оборону та приватний сектор, ми зможемо допомогти Україні збільшити експорт зерна та сталі до 8 мільйонів тонн на місяць, що може додати до державної скарбниці України до 5 мільярдів доларів на рік, зменшивши її залежність від міжнародної підтримки.

По-четверте, наша підтримка трансформує пострадянську корупційну спадщину в конкурентне, вільне ринкове майбутнє, орієнтоване на Захід.

Як заявив президент Зеленський у Конгресі в грудні 2022 року, підтримка США — це інвестиції, а не благодійність. Наша економічна допомога має бути прив’язана до прискорених, значущих реформ — в енергетичному секторі, антикорупційних інституціях, митниці та децентралізації. Наша допомога посилює антикорупційні зусилля в Україні, що, своєю чергою, відкриває можливості для нашого найбільшого активу — американського приватного сектору — сприяти відновленню України та підтримувати американські робочі місця.

Нарешті, адміністрація Байдена надала пріоритет нагляду та підзвітності, щоб гарантувати, що кожен важко зароблений долар американських платників податків потрапляє туди, куди він повинен потрапити. Український уряд надав відкритий доступ до інформації. Три офіси урядового нагляду США — Генеральні інспектори Пентагону, Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) – перебувають в Україні, і Конгрес також стежить за тим, щоб кожен американський долар був захищений і підзвітний.

Разом наш безпековий та економічний пакет формує основу нашої підтримки України перед обличчям неприхованої агресії Росії. Це подвійна спіраль в дії. Якщо ми діятимемо зараз, цей пакет стане сигналом як для друзів, так і для ворогів про американське лідерство, силу і рішучість, коли йдеться про перемогу України у цій війні та її майбутнє як вільної, незалежної, демократичної, економічно успішної країни, інтегрованої в євроатлантичну спільноту.

Пенні Пріцкер – спеціальний представник США з питань економічного відновлення України в Державному департаменті США.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *