Жінка показала, як за 20 секунд відкрити пляшку вина без штопора

Забутий вдома штопор не зіпсує вам пікнік, якщо в кишені є запальничка.

Чи знайома вам ситуація, коли треба відкрити пляшку вина, а штопору під рукою немає? Цю доволі типову проблему можна легко вирішити, якщо у когось із вашої компанії є запальничка. Жінка у TikTok поділилася досвідом, як легко і швидко можна відкрити пляшку у такому випадку.

Перш за все, звичайно ж, потрібно зняти з пляшки зовнішнє пакування над коркою – паперову чи дротяну обмотку, якщо така є. Також обов’язково приберіть із пляшкової шийки увесь папір – етикетки, залишки пакування тощо. Це потрібно само тому, що далі вам доведеться застосувати до пляшки відкрите полум’я.

Отже, коли жодних зовнішніх перешкод над коркою не залишиться, беріть звичайну кишенькову запальничку, або запальник для мангалів, як це зробила жінка на відео.

Відкрити пляшку без штопора

Обережно тримаючи пляшку, підігрівайте вогнем шийку пляшки трохи нижче від того місця, де закінчується корок. Важливо постійно обертати пляшку, рівномірно нагріваючи шийку з усіх боків.

скріншот

Якщо все зробити правильно, то закони фізики не залишать вас без успіху. Невелика кількість повітря, що є у пляшці, а також власне сама корка при нагріванні розширюються. І оскільки тиск повітря всередині пляшки більший, ніж назовні, корку просто викине з неї із характерним звуком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *