Коли нас наздоганяє жорстока реальність…

Коли нас наздоганяє жорстока реальність, ми занадто часто віддаляємося від тих, хто піклується про нас

Ми закриваємося у своєму горі, відгороджуємося від близьких, і в результаті страждання лише посилюються. Ми можемо відштовхнути тих, хто нам дорогий з багатьох причин. Іноді ми не хочемо бути тягарем, турбувати або доставляти незручності.

Або ми бачимо, що навколишнім ніяково спілкуватися з нами, вони не знають, що сказати і як поводитися. У такій ситуації ми відчуваємо не менший дискомфорт, ніж вони. Можливо, ми вбили собі в голову, що потрібно бути стійкими: “Я маю впоратися з цим самостійно. Мені не потрібна чиясь допомога”.

Подібні реакції нормальні та природні. І все ж, якщо ми хочемо жити повноцінним життям, необхідно ділити час з іншими людьми. Дуже важливо підтримувати зв’язок з тими, хто піклується, підтримує і розуміє вас.

На жаль, дуже часто інші люди не знають як спілкуватися з нами. Вони намагаються допомогти, але їхні спроби провалюються. Нам кажуть банальні фрази – “Ніщо не відбувається просто так”, підбадьорюють – “Не розкисай! Тримайся!”, намагаються, щоб ми мислили “позитивно” і “тверезо”. Або навколишні не розпитують про те, що трапилося, і про те, як ми почуваємося, а намагаються відвернути нас і змінити тему. Або кажуть, що в майбутньому все налагодиться, дають поради, як розв’язати ті чи інші проблеми, починають згадувати В-го: “Нам дається стільки, скільки ти можеш понести”.

Це не їхня провина — люди лише намагаються підтримати нас. Ніхто не вчив їх, як робити це правильно.

За мотивами робіт Расса Херріса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *