Підозрюваний, який віз дітей на органи за кордон, розказав шокуючу історію про Перечинську школу – інтернат (відео)

За словами затриманого чоловіка, у період з 2010 по 2014 роки з Перечинської школи-інтернату вивезли за кордон кілька дітей нібито для трансплантології. Винуватими у цьому він називає кількох посадовців цього закладу, а також навіть кілька людей з відділу освіти.

Сьогодні, у мережі перечинський міський голова Іван Погоріляк (який  закінчував Перечинську середню школу інтернат ще в радянські часи) оприлюднив шокувальне відео, в якому раніше затриманий працівник Перечинської школи-інтернату Денис Вароді зізнається, що дійсно намагався продати дитину за кордон на органи, а матір дитини запевняв, що вона йде у приймальну сім’ю.

Йдеться про випадок 43-річного закарпатця, якого затримали за підозрою в організації продажу однорічної дитини за кордон наприкінці червня у пункті пропуску “Малі Селменці”.

Разом з тим, чоловік розповів подробиці, які раніше правоохоронці не озвучували.

«Мені відомо імена людей, які відправляли дітей нібито на лікування або під час канікул, це Василь Федорович Коба, директор школи-інтернату, який проживає у місті Перечин, Ландвизер Ольга, юрист, яка проживає в селі Туриця. Та Василь Васильович Коба, син директора, який проживає в місті Ужгороді»,- каже Денис Вароді.

За його словами саме ці особи під час літніх та зимних канікул, у період 2010-2014 років, вивозили дітей за кордон під виглядом відпочинку або лікування. Саме Ольга Ландвизер нібито займалась виготовленням фальшивих документів, а після вони вивозили дітей для трансплантології.

«Якщо вивозилось 25 дітей, то поверталися лише 23. Часто нами, працівниками закладу, вихователями та педагогами задавалися питання – де ті учні? Відповідь була коротка і ясна – діти знаходяться на лікуванні. Проходить деякий час, ми знову задавали такі питання і нам казали «Якщо ви хочете працювати-працюйте, якщо ні – звільняйтесь», – розповідає підозрюваний.

Вивозились для трансплантології в основному діти сироти, діти які позбавлені батьківського піклування. Вся інформація по їх «всиновленню» за кордоном була нібито закрита.

«Деякі були перевірки у школі-інтернаті, а саме працівників з відділу освіти, інших інстанцій. Вони це все покривали…час від часу проходили перевірки і все це замовчувалось», – зазначає Денис Вароді.

До правоохоронців вони не звертались, адже за його словами, боялись втратити роботу.

«Дмитрієв Саша, який працював у Перечині у поліції, очолював посаду по справах дітей, постійно їздив за дівчатами та кудись їх вивозив. Вчителі почали писати доповіді директору, що Саша кудись вивозить дівчат…потім директор Коба Василь якось з’ясував та Саша Дмітрієв звільнився і виїхав за кордон. І це було десь приблизно у 2016-2017 році», – додає у кінці відео закарпатець.

Наразі, від правоохоронних органів немає офіційної заяви, щодо оприлюдненого у мережі такого відео. Вірогідно, що проходить слідство.

А поки пропонуємо вам послухати зізнання працівника школи-інтернату на відео:

Більш повне відео дивіться тут:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *