Почати все спочатку: Орбан повторив пропаганду Путіна щодо переговорів з Україною

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вчергове відзначився цинічною заявою та закликав до переговорів про закінчення загарбницької війни Росії проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, якого цитує Magyar Hirlap.

“Завжди є сенс говорити про мир, коли йде війна. Після війни сотням тисяч людей буде важко жити повноцінним життям, тому потрібно говорити про мир. Якщо голос миру буде недостатньо сильним, у суспільній свідомості залишатиметься, що війна є вирішенням. Цю ситуацію можна вирішити лише шляхом дипломатії та переговорів, і ми продовжуватимемо це робити”, – сказав він.

Орбан повторив свої ганебні заяви про те, що Україна нібито вже давно втратила свій суверенітет і те, що у наших військових нібито закінчилися сили для ведення війни.

Прем’єр Угорщини вважає, що після початку повномасштабного вторгнення РФ Захід мав “локалізувати війну”.

“Ангела Меркель локалізувала українсько-російський конфлікт (у 2014 році – ред.). Це треба було зробити зараз. Це те, що ми представляли. Зараз Захід цього не робить. Гроші присилає, зброю — воювати, звісно українці воюють. Захід буде боротися до останнього українського солдата”, – додав він.

Орбан також зазначив, що війна впливає на світову економіку.

“Всю Європу відрізали від російського газу, і це поширюється, йде якась ізоляція, геттоїзація. Ми неправильно впоралися з цим явищем з першого моменту. Ви повинні повернутися до початку і почати все спочатку: ви повинні повернутися за стіл переговорів”, – заявив він.

Скандальні заяви Орбана

Зазначимо, що прем’єр-міністр Угорщини неодноразово виступав із цинічними та ганебними заявами щодо війни Росії проти України, які викликали обурення як у Києва, так і серед країн-союзників.

Наприклад, у травні Орбан заявляв про те, що Україна нібито не зможе виграти війну, та відмовляв ЗСУ від контрнаступу.

Угорський політик також зазначав, що не вважає російського диктатора Володимира Путіна військовим злочинцем, а Україна нібито не є суверенною державою, оскільки “не має власної зброї та грошей”.

До того ж він виступає проти плану Єврокомісії надати Україні більше фінансової допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *