Мисливці на путіна: кого тепер має боятися російський президент

Після того, як Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна, експерти почали сперечатися, наскільки це небезпечно для російського президента. Водночас постало питання, хто відповідатиме за збір доказів, необхідних для притягнення путіна до відповідальності. BILD називає ці імена.

Генеральний прокурор України Андрій Костін. Його вважають переконаним прихильником спеціального трибуналу для російських військових злочинців – від володимира путіна і нижче. Костін пропонує провести процес за аналогією з Нюрнберзьким, на якому судили нацистських лідерів.

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан. Він уже очолював розслідування воєнних злочинів, скоєних ІДІЛ. Говорячи про війну в Україні, Хан зазначає, що цей конфлікт призведе до повернення системи трибуналів.

Глава британської розвідслужби MI6 Річард Мур. Головна спецслужба Великобританії, якою керує Мур, збирає та документує тисячі свідчинь про злочини, ймовірно скоєні російською армією. Саме британська розвідка щоденно публікує зведення про ситуацію на фронті.

Засновники The Clooney Foundation for Justice Джордж та Амаль Клуні. За час війни в Україні фонд американського актора та його дружини створив команду для збирання судових доказів про воєнні злочини. Згодом, як передбачається, їх буде використано в суді.

Глава Федерального відомства у кримінальних справах ФРН Хольгер Мюнх. Його співробітники спільно з відомствами з інших країн проводять розслідування щодо фінансових схем Кремля, а також, наприклад, аналізують перехоплені розмови російських солдатів, які воюють в Україні.

Радник естонських спецслужб Еерік-Нійлес Крос. Він очолював естонські спецслужби з 1995 по 2000 рік, тому вважається одним із найкращих експертів з Росії.

Леонід Невзлін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *