ГОЛДА МЕЇР -. ВМІТИ ПЛАКАТИ З ПЕРЕПОВНЕНИМ СЕРЦЕМ І СМІЯТИСЯ…

“Не можна закреслювати минуле через те, що сьогодення на нього несхоже.”, – одна з крилатих фраз, сказаних Голдою Меїр.  Понад чотири тисячі лайків і три тисячі перепостів зібрала на ФБ ця коротка розповідь про неї. Майже цілий рік люди поверталися до цього статусу і писали коментарі…

ГОЛДА МЕИР -. УМЕТЬ ПЛАКАТЬ С ПЕРЕПОЛНЕННЫМ СЕРДЦЕМ И СМЕЯТЬСЯ…

Чимось так зачепив він усіх… Думаю, образом цієї Жінки, розумної, жорсткої, романтичної, безпосередньої.

Різною, як і має бути справжня Жінка.

І знову хочу її пам’яті присвятити ці рядки.

5

Ах, яка Жінка… Ну як сьогодні не згадати про неї?

7c7527605417

Про дівчинку, яка народилася в Києві, одними з перших спогадів якої стали погроми й величезний страх перед безпричинною ненавистю. Вона запам’ятала назавжди, як батько, найсильніша і найбільша людина на світі, забивав двері, щоб не могли увірватися погромники.

10

Про дівчину, яка відмовилася від запланованого батьками сімейного щастя і вирушила шукати Щастя своє.

GoldaMeirm_6088203_19419004

Про молоду жінку, яка поставила чоловікові незабаром після заміжжя ультиматум вибору: Ерец-Ісраель із ним або без нього.

86731013_1336016603_224501_1_396

Про громадську діячку, яка вирушила на таємні переговори з королем Йорданії, переодягнувшись в одяг мусульманки. А коли король Абдалла запитав, чому з таким нетерпінням вона бореться за незалежність, то отримав відповідь: “Я не думаю, що дві тисячі років можна сприймати як “великий поспіх”.

Kennedy-Golda_Meir_0“Не можна закреслювати минуле через те, що сьогодення на нього несхоже.”, – одна з крилатих фраз, сказаних Голдою Меїр.  Понад чотири тисячі лайків і три тисячі перепостів зібрала на ФБ ця коротка розповідь про неї. Майже цілий рік люди поверталися до цього статусу і писали коментарі…

Про безпосередню жінку, яка поводилася завжди природно і просто.

Про чуттєву, цілком ймовірно, жінку, якій приписують численні романтичні зв’язки.

1.1

Про матір і бабусю

13781413071707_bІ насамперед, усе-таки, про прем’єр-міністра Ізраїлю, яка сказала: “Наша доля не може бути і не буде визначена іншими”.

images (3)

5 (1)

Знаю, що не все так просто складалося під час її правління країною. І були помилки, і були прорахунки…

9

Але сьогодні, у День Народження Голди Меїр, хочеться згадати важливість цих слів для нашої країни. І додати ще одну її крилату фразу: “Песимізм — це розкіш, яку євреї не можуть собі дозволити.”

Ну як не погодитися?

tmb_100010008fd1814af5c09d26d6ee300cbdd2adff

Тут зібрано цитати Голди Меїр, сказані в різні роки, багато з них увійшли до книги “Моє життя”:

Але життя якраз, коли здається, що все йде добре, любить зробити несподіваний поворот.

Однак тут треба розповісти анекдот, який колись ходив Ізраїлем, — нібито Бен-Гуріон сказав, що я – “єдиний чоловік” у його кабінеті. Кумедно, що він (або той, хто вигадав це) вважав, що це найбільший комплімент, який можна зробити жінці. Сумніваюся, щоб який-небудь чоловік відчув себе задоволеним, якби я сказала про нього, що він — єдина жінка в уряді.

Ми так і не отримали державу 1937 року і, слава Богу, не через мене, а через арабів, які геть відкинули план поділу — хоча, якби вони його прийняли, вони отримали б “Палестинську державу” сорок років тому. Але основним принципом поведінки арабів у 1936 і 1937 роках був той самий, що діє й понині: рішення ухвалюють, керуючись не тим, чи гарні вони для них, а тим, чи погані вони для нас.

Читати далі:

https://multi-focal.blog/2016/05/03/golda-meir/

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *