Умова для вступу України до НАТО, яка називається «краще боротися з корупцією», є дуже цікавою умовою

По-перше, тому що воно звучить від тих країн, де левову частку бізнесу та політиків останні 20 років корумпував путін, завдяки чому, до речі, він вирішив, що можна захоплювати спокійно чужі землі, не зіткнувшись після цього із реальною протидією Заходу. Так було останні 20 років. Залишається частково цей стан і зараз. Адже гроші не пахнуть, так, світочі демократії?

А по-друге, закликати до абстрактного покращення у справі боротьби з корупцією в країні, яка останні свої сили витрачає на те, щоб вижити – це просто махровий цинізм. І де ці критерії? Коли з корупцією все добре чи не добре? Під цим приводом можна не приймати Україну до НАТО ще років сто. А можна прийняти вже завтра. Треба лише сказати: «Боротьба з корупцією пройшла успішно!» або «Боротьба з корупцією недостатня!».

Так, мабуть, зручно, чи не так?

Не зрозумійте мене неправильно. Те, що в Україні стоїть величезна проблема корупції – це факт. І що, напевно, робиться далеко не все, щоб розв’язувати цю проблему. Це зрозуміло.

Адже не про це йде мова.

А про те, що вони просто не бажають приймати Україну до НАТО під будь-якими приводами. Тільки час – це людські життя. Але ж життя не європейців і американців, правда? Тому можна ще кота за хвіст потягнути рік-другий. А там, може, заколот у росії якийсь відбудеться або інфаркт царя схопить, або Україна неймовірною мужністю продемонструє масштабні наступи на фронті. Щось так станеться.

А поки що нагадаємо їм ще раз про корупцію — безпрограшний варіант.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *