Наслідки удару по Львову: 4 загиблих, 37 поранених, знищені 50 авто і пошкоджені 30 будинків

Щонайменше 4 людини загинули, 37 дістали порання, пошкоджені близько 30 будинків і знищені близько пів сотні авто у результаті нічного удару росіян по Львову. Розбір завалів триває, під ними ще можуть бути люди.

Максим Козицький: “На цей час розбираємо завали. Залучені всі сили. Сподіваємося знайти живих людей. Пряме влучання в будинок, де жили люди. 4 загиблих, 34 постраждалих (пізніше у ДСНС повідомили про 37 постраждалих − ред.), 13 госпіталізовані у стані середньої важкості. Шукаємо ще людей, бо думаємо, що під завалами можуть бути люди, адже ще  одна сім’я не виходить на зв’язок“.

 

За словами голови ОВА, пошкоджені 30 будинків, близько 50 авто, вибито десятки вікон, 11 гуртожитків двох навчальних закладів, де перебували внутрішньо переміщені особи, дитячий будинок №1 і санаторна школа.

Козицький уточнив, що основний удар окупанти завдали по житловій багатоповерхівці − цей будинок фактично зруйнований і біля нього ще критично постраждали 6 будинків.

 

Голова ДСНС Сергій Крук уточнив, що зруйновані 3-й та 4-й поверхи у межах двох під’їздів чотириповерхового житлового будинку. Наразі вдалося врятувати 7 осіб та евакуювати 64 людини.

Голова ОВА прогнозує, що завали зможуть розібрати до кінця дня.

У ДСНС уточнили, що станом на 8 ранку проводяться аварійно-рятувальні та пошукові роботи в 1, 3 та 4 під’їздах зруйнованого будинку.

 
ФОТО З TELEGRAM АНДРІЯ САДОВОГО

До ліквідації наслідків події від ДСНС залучено 169 осіб, 30 одиниць техніки та 2 кінологічні розрахунки.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що комісія вже прийняла рішення виділити 100 мільйонів на відновлення зруйнованих помешкань.

 
ФОТО З TELEGRAM АНДРІЯ САДОВОГО

Всім мешканцям, які втратили житло запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку в Стрийському парку, яке розташоване поруч.

Пізніше Козицький у Telegram додав, що уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва. Попередньо – без постраждалих.

Унаслідок падіння уламків ракети є також руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. За попередньою інформацією, постраждалих нема.

*****

Уночі 6 липня окупанти вдарили ракетами по Львову: пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, також ракета влучила в багатоповерхівку.

Внаслідок російського ракетного обстрілу Львова станом на 7 годину ранку 6 липня було відомо про 4 загиблих і 9 поранених.

Повітряні сили повідомили, що збили 7 з 10 крилатих ракет “Калібр”, які випустили росіяни по Україні.

Джерело

Facebook

Telegram

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *