Найважливішими істотами Землі визнано бджіл

Бджоли дають нам мед і віск, беруть участь у запиленні рослин, впливають на кількість рослинної і навіть тваринної їжі. Без бджіл ми втратимо горіхи, зернові продукти, овочі та фрукти. Зниження чисельності популяцій цих комах може призвести до того, що тварини будуть позбавлені звичного корму. Адже у багатьох країнах птахів та тварин годують шкаралупою та лушпинням від горіхів, а кількість корму безпосередньо залежить від урожаю тих же горіхів протягом сезону. Якщо бджоли вчасно не запилять горіхові дерева, то врожаю чекати нема чого, а значить відбудеться природне зниження популяцій свійських тварин і птахів.

Екологи з організації «Спостерігачі Землі» виступили з повідомленням про значущість бджіл в екосистемі планети і донесли до відома присутніх інформацію про те, що частина видів бджіл знаходиться на сьогоднішній день у списку вимираючих і закликали людей, які зібралися, глибоко задуматися над масштабом катастрофи, що насувається.

Вчені сказали, що чисельність багатьох видів бджіл неухильно зменшується через природні процеси й інсектициди, що застосовуються людиною, зміни кліматичних зон на земній кулі, зменшення кількості рослин на Землі. Вони звернули увагу присутніх на конференції на те, що бджоли допомагають нам насичувати свій організм киснем, адже ці роботящі комахи запилюють рослини, які своєю чергою виробляють кисень.

Бережіть популяцію бджіл, адже від цього залежить ваше життя!

Морс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *