Як очистити організм від шлаків і токсинів

Рано чи пізно кожна людина приходить до усвідомлення того, що організм потребує очищення від шлаків, токсинів і солей важких металів.

Звичайно, наш організм має здатність до самоочищення. Та й сама людина повинна допомагати цьому природному процесу простими і зрозумілими способами:

  • правильне харчування;
  • спорт і загартовування;
  • прогулянки на свіжому повітрі;
  • прийом вітамінів і антиоксидантів.

Але людям, які проживають в мегаполісах, домогтися цього практично неможливо. Не найкраща екологія, низька якість продуктів, шкідливі звички і стреси забруднюють організм настільки, що без сторонньої допомоги просто не обійтися.

Таким чином, щоб зміцнити здоров’я, поліпшити самопочуття, зберегти красу і молодість, потрібно не тільки дотримуватися здорового способу життя, але і очищати свій організм 1-2 рази на рік. У цій статті ми докладно розповімо вам про найефективніші способи очищення організму і окремих органів.

Симптоми зашлакованості організму

Перш ніж приступити до очищення, необхідно розібратися, чи дійсно організм зашлакований, і чи потрібна йому допомога? Для цього потрібно прислухатися до свого самопочуття і відзначати тривожні симптоми. Перерахуємо симптоми забруднення організму:

Погіршення зовнішнього вигляду

У людини з зашлакованим організмом на шкірі з’являються запальні процеси і вугрі, сам епідерміс стає млявим, підвищується його сухість або, навпаки, з’являється надмірна жирність. Лікті темніють і лущаться, а стопи і долоні покриваються тріщинами. Погіршується стан волосся, яке стає бляклим, з посіченими кінчиками. А нігтьові пластини часто ламаються і починають розшаровуватися.

Порушення роботи шлунково-кишкового тракту

Крім зовнішніх проявів, людину з зашлакованим організмом починають долати неприємні симптоми розладів травлення. В першу чергу це проблеми зі стільцем, хворобливі коліки в животі, підвищене газоутворення, гіркий присмак у роті і неприємний запах з рота.

Загальна втома

Людина, яка потребує очищення організму, починає відчувати проблеми з тонусом. У нього розвивається слабкість, сонливість і апатія. Щоб підбадьоритися і привести себе в норму, такій людині доводиться постійно пити каву, що тільки погіршує ситуацію.

Часта захворюваність

Про зашлакованості організму свідчить також зниження імунітету, що проявляється частими простудними та інфекційними захворюваннями.

Неприємний запах тіла

Ще одним проявом забруднення організму є неприємний запах, що виходить від тіла. Саме токсини, накопичені в організмі, починають виходити через сальні залози, з потом. Цей факт неоднозначно натякає на те, що організму потрібні термінові очищення, причому не тільки зовнішні, але і внутрішні!

До речі, багато хронічні захворювання внутрішніх органів, в т.ч. патології опорно-рухового апарату і серцево-судинної системи, беруть свій початок в забрудненому і зашлакованому організмі.

Таким чином, очищення є ефективним заходом, спрямованим на оздоровлення організму і зміцнення імунітету. Правда, багато людей, замислюючись про очищення в домашніх умовах, не розуміють, що неможливо очистити тільки кров або тільки печінку, і тим самим вирішити всі проблеми з організмом. Універсальні методи очищення організму також не дають належного ефекту.

Процедура очищення організму

Для повноцінного очищення організму існує суворий порядок. Послідовне очищення проходить в кілька етапів і включає:

  • очищення кишечника – органу, в якому спостерігається найбільша концентрація шлаків і токсинів;
  • очищення печінки – справжній «фільтр» для нашого організму, який очищає кров від забруднюючих речовин;
  • очищення нирок – органу, що відповідає за виведення рідини, і накопичення піску, токсинів та інших небажаних сполук;
  • очищення крові і лімфи – найцінніших біологічних рідин. Кров розносить кисень і поживні речовини по всьому організму, а разом з ними несе шкідливі продукти обміну, при цьому завдяки лімфі з тканин повертаються солі, білки, вода, метаболіти і токсичні речовини;
  • очищення судин;
  • очищення суглобів.

Перед початком чищення необхідно проконсультуватися з лікарем, адже цей процес досить тривалий, і на будь-якому з його етапів можливе погіршення самопочуття і загострення хронічних захворювань.

Методи очищення кишечника

Для того щоб процес очищення травної системи пройшов успішно, потрібно правильно до нього підготуватися. Для цього за 5-7 днів до початку процедур рекомендується відмовитися від важкої і жирної їжі, віддавши перевагу рослинним продуктам – фруктам і овочам. Чиста вода і свіжовичавлені соки також підуть на користь.

Існують різні способи очищення кишечника, але призначення кожного з них – вивести токсини, що накопичилися разом з калом. Для цього підійдуть:

Солона вода

Це найпростіший, але ефективний спосіб очищення. Все, що потрібно для його проведення: випивати 2-2,5 літра солоної води протягом декількох годин. Концентрація розчину може варіюватися від 1 ч. Л. до 1 ст.л. на 1 л води. Досить випити склянку солоної води, через 15-20 хвилин випити 6-8 склянок за пару годин. І завершіть процедуру чимось їстівним, наприклад, легким овочевим салатом або кашею на воді.

Повний курс очищення кишечника складе 4-5 процедур, які слід проводити з перервами через 2-3 дня. Допускається два таких курсу на рік.

Прийом проносних засобів

Існує безліч проносних засобів, які відмінно справляються з очищенням кишечника. Для проведення цього заходу лікарі рекомендують вибирати сильнодіючі проносні засоби, такі як «Мовіпрап», «Фортранс» або «Сенадексин».

Необхідно пам’ятати, що не можна використовувати проносні занадто часто. У більшості випадків людині досить одноразового очищення лікарськими препаратами, але при необхідності через 3-4 дні процедуру можна повторити. У будь-якому випадку очищати проносними засобами в суворій відповідності з інструкцією із застосування.

Очисні клізми – 1 спосіб

Очисні клізми також стануть відмінним способом вирішення проблеми. Для їх реалізації використовується наступне:

  • сольовий розчин (1 столова ложка на 1 літр води);
  • вода з активованим вугіллям (від 1 ч. Ложки до 1 ст. Л. Подрібненого активованого вугілля на 1 л води);
  • вода фруктовим соком або яблучним оцтом (на 2 л кип’яченої води додати 1 ст.л. будь-якого фруктового соку або яблучного оцту). Проводити цю процедуру необхідно за 2 години до сну;
  • медова клізма (на 200 мл води береться 1 ст. Л. Меду і 1 ст. Л. Лимонного соку).

Кожен з цих розчинів слід нагріти до температури 37 ° С, потім наповнити його гурткою Есмарха і через анальний отвір потрапити в кишечник. Спробувавши потримати препарат в кишечнику 10-15 хвилин, можна спорожнити кишечник і позбутися від накопичених в ньому шкідливих речовин.

Курс очищення кишечника від токсинів:

  • Перший тиждень – щодня;
  • Другий – через день;
  • Третій – кожні два дні;
  • Четвертий – кожні три дні;
  • П’ятий тиждень – 1 раз.

Цю процедуру потрібно проводити приблизно 1-2 рази на рік.

Очищення кишечника від паразитів

Очисна тріада

Щоб приготувати 1 порцію тріади, потрібно змішати сушені квітки пижма (1 г), листя полину (0,25 г) і насіння гвоздики (0,5 г). Порція збору складе приблизно 1 ч. Л. без верху. Його необхідно проковтнути, запиваючи водою. Засіб приймається за певною схемою:

  • 1 день – 1 порція (перед сніданком);
  • 2-й день (перед сніданком і обідом);
  • 3 день – 3 порції (до 3-х разового харчування).

Триразове харчування слід продовжувати протягом 8 днів. В якості профілактики даний засіб можна приймати раз на тиждень протягом 6 місяців. Можна використовувати готовий препарат з таким же складом – Тріада Евалар.

Методи очищення печінки

Слідуючи очищенню кишечника, плавно приступають до очищення печінки. Для цього не варто відмовлятися від дієтичного харчування. Більш того, за 5 днів до початку процедур щодня випивайте по склянці свіжовичавленого яблучного або бурякового соку (буряковому соку потрібно дати настоятися пару годин, відразу пити не можна). Що стосується самого дня очищення, то в цей день намагайтеся пити більше чистої води або корисних напоїв (чай з гибискуса, настій ромашки).

Народна медицина має в своєму арсеналі кілька відмінних рецептів очищення печінки. Вони допоможуть значно зміцнити імунітет і знизити вагу.

Рослинна олія – 1 спосіб

Соняшникова, як і оливкова олія, є досить небезпечними засобами для очищення організму. Проте з їх допомогою можна домогтися приголомшливих результатів всього за один день. Тому перед проведенням даної процедури не забудьте відвідати лікаря, щоб здати аналізи печінки і зробити УЗД черевної порожнини. Якщо зі своїм здоров’ям все в порядку, можна приступати до очищення.

Перед початком збирання протягом 3 днів слід харчуватися тільки рослинною їжею або яблуками. У день процедури вранці потрібно випити склянку свіжовичавленого яблучного соку, а потім зробити клізму. За 2 години до чищення покладіть на область печінки теплу грілку і випийте дві таблетки Но-шпи. В один стакан налийте будь-яке рослинне масло, в інший – свіжовичавлений сік агрусу, журавлини або лимона, попередньо підігрівши обидва до температури 33ºC. Пити 2 ковтки – пити масло з соком. Так потрібно поступово все пити і продовжувати тримати грілку ще 5 годин. На ранок випити склянку яблучного соку і знову зробити клізму; У цей день слід харчуватися тільки рослинною їжею. Потім перейти на кашу на воді і протягом наступних 5 днів поступово розширювати меню до звичного раціону. У перший раз рекомендується провести 3 процедури (перерва – 2 тижні), а в подальшому цей курс потрібно проводити 1 раз на рік.

Яблочный сок

Спосіб 2

У день процедури вранці нічого не їжте (можна тільки пити воду). Вранці провести 2 години в горизонтальному положенні, прогріваючи правий бік теплою грілкою. Розігрівши підігріти, підігрійте склянку рослинного масла до температури тіла і випийте його невеликими ковтками. Для поліпшення смаку і посилення жовчогінного ефекту додайте в масло 1 склянку лимонного соку. Незабаром з’являться позиви до дефекації і темно-коричневий кал почне залишати організм. Через два тижні процедуру необхідно повторити.

Трав’яні настої

Існує безліч лікарських трав, які відмінно очищають печінку. В першу чергу це полин, м’ята і кульбаба, безсмертник, плоди шипшини, подорожник і кропива. Можна вибрати 2-3 з перерахованих рослин, а можна взяти все відразу, згідно зі списком, і змішати сушені трави. Змішування 2 ст.л. Кожну траву візьміть по 3 ст.л. Змішайте і залийте їх 500 мл гарячої кип’яченої води. Накривши посудину кришкою, залиште засіб настоюватися на півгодини. Процідивши готове засіб, приймають його по 200 мл вранці і ввечері.

Тривалість очисного курсу – 1 місяць. При цьому щодня слід готувати свіжий трав’яний настій.

Ізюм

Засіб на основі родзинок також сприяє очищенню печінки. Для його приготування промийте жменю родзинок, ошпарьте сухофрукти окропом, а потім завантажте в банку і залийте водою доверху. Залиште таку заготовку на ніч, а на наступний день з’їжте весь родзинки натщесерце і запийте залишився настоєм. Протягом місяця проводять цю процедуру кожні 3 дні. Повторний курс можна проводити через півроку.

Зерна вівса

Для приготування очищувального настою слід використовувати зерна вівса. Стакан промитого і висушеного вівса необхідно перемолоти за допомогою кавомолки. Ложка готового борошна висипається в термос, після чого заповнюється ємність з 1 л окропу. Через дванадцять годин його можна приймати по склянці 3 р / день. Відмінного ефекту можна домогтися, проводячи процедури протягом трьох місяців.

Чорна редька

Не менш ефективним засобом очищення печива є редька, а точніше сік цього овоча. Для його отримання редис можна використовувати разом з шкіркою, використовуючи соковижималку. Очищення таким засобом слід починати з 5 ч. Л. на добу, які приймаються щогодини. Щодня збільшуючи дозування, її необхідно довести до 10 ч. Л. Очищення закінчується тільки тоді, коли через організм проходить 3 л цього лікарського соку.

Який би метод очищення печінки ви не вибрали, такий догляд за своїм організмом принесе вам безліч переваг, а саме зміцнить імунітет, поліпшить стан шкіри, посприяє зовнішньому омолодженню і навіть ліфтингу настрою.

Методи очищення нирок

Тільки очистивши печінку, можна приступати до очищення нирок. Правда, перед цією процедурою необхідно відвідати фахівця. Справа в тому, що при наявності запальних процесів в сечостатевій системі або великих каменів в нирках такі процедури протипоказані і можуть закінчитися небезпечними для життя ускладненнями. Якщо в нирках і сечовому міхурі тільки дрібний пісок, можна приступати до очищення.

Очищення діуретиками

  • Протягом першого тижня щодня приймати легкі сечогінні засоби рослинного походження.
  • З настанням другого тижня, крім прийому сечогінного, 3 р / день приймають по 5 крапель ялицевої олії за півгодини до їди.
  • Через кілька днів сеча почне темніти. Відтепер додайте до прийому коштів щоденні пробіжки або стрибки зі скакалкою. Це посприяє відходженню піску з нирок і сечового міхура.

Цю процедуру слід проводити протягом двох тижнів. При бажанні курс можна продовжити до 3 тижнів. Така чистка не тільки позбавить вас від каменів, але і відмінно освітлить шкіру обличчя, зніме набряки і мішки під очима. Таку чистку можна проводити не частіше 1 разу на рік.

Кавунова дієта

Геннадій Малахов пропонує свій спосіб очищення нирок і рекомендує для цієї мети кавунову дієту. Для цього протягом 7-14 днів щодня дозволяється їсти виключно кавунову м’якоть і з’їдати 300 г чорного житнього хліба. Зрозуміло, така процедура повинна бути узгоджена з лікарем і проводитися тільки після ретельної підготовки до очищення організму.

Арбуз

Очищення нирок соками

Змішати 100 г морквяного соку, 30 г огіркового соку, 30 г бурякового соку. Пити 2 тижні 2 рази на день (перший раз – за 1 годину до обіду, другий – за 2 години до сну). Виключити вживання м’яса. Через тиждень курс повторити.

Методи очищення крові

Тільки подбавши про очищення внутрішніх органів, можна приступати до очищення біологічних рідин, і, перш за все, крові, яка також засмічується, накопичуючи токсичні речовини і алергени. Якщо його періодично не чистити, це негативно позначиться на стані серця і судин, призведе до ослаблення імунітету і раннього старіння.

Настої лікарських трав, зокрема, бузини, кропиви, кульбаби або часнику, сприяють очищенню крові. Але, при бажанні, можна використовувати такі комбіновані засоби:

Настій кульбаби і кропиви

Візьміть по 15 г подрібненого кореня кульбаби і кореня кропиви, додайте по 50 г бутонів бузини і листя первоцвіту. 1 ч. Л. цієї суміші залити 1 склянкою окропу і настоювати 10 хвилин. П’ють засіб вранці натщесерце і ввечері, перед сном, протягом 2 тижнів.

Настій з лимоном і часником

Для приготування продукту візьміть 6-7 лимонів і вичавіть їх сік. В отриману рідину додати 100 г часникового соку, перемішати і перелити в скляну ємність, закривши кришкою. Зберігають засіб в холодильнику і приймають перед сном по 1 ст.л., запиваючи водою. Тривалість курсу – 2 тижні.

Суміш соків

Змішати 100 г яблучного соку і 100 г кропив’яного соку. Пити за 20 днів за 30 хвилин до сніданку, потім зробити 10-денну перерву і повторити курс.

Методи очищення лімфи

Після крові необхідно очистити лімфу, яка бере безпосередню участь у формуванні імунного захисту організму. Лімфа переносить по своєму каналу токсини, отрути, бактерії, віруси і грибки, а значить, без очищення може поширювати їх по всьому організму.

Відомий натуропат Норман Уокер розробив унікальну методику очищення лімфи соками. Для того щоб скористатися його методом:

  1. Змішайте по 900 мл свіжовичавленого соку грейпфрута і апельсина, додайте до них 200 мл лимонного соку і розбавте все це 2 літрами чистої води.
  2. Вранці роблять клізму з 2 л води, в яку додають 2 ст.л. Оцет.
  3. Через 2 години після клізми випити склянку води з 1 ст.л. Глауберова сіль.
  4. Після прийому суміші протягом 20 хвилин підігрійте в гарячому душі або полежіть в гарячій ванні.
  5. Кожні 30 хвилин випивайте по 100 мл суміші соків. В інший час дня слід випивати 4 літри цієї корисної рідини.

Цю процедуру потрібно проводити протягом 3 днів, але тільки раз на рік. Це не тільки зміцнить імунітет, але і оздоровить організм, відновивши бадьорість і хороший тонус.

Очищення судин

Відомо, що очищення судин дозволяє позбутися від холестерину, тим самим запобігаючи серйозні патології судин і серця. Перш за все, для такого очищення важливо скоротити споживання тваринних жирів: сала, м’яса, субпродуктів, жирного молока, сметани і вершкового масла. Ось ефективний рецепт очищення судин.

Часник і лимони

Вимиті і нарізані лимони (4 штуки) і часник (4 штуки) пропускають через м’ясорубку, а разом з шкіркою використовують лимони. Суміш відправляється в 3-літрову банку, і заливається до країв теплою водою. Тримайте рідину при кімнатній температурі 3 дні. Процідивши суміш, зберігайте її в холодильнику. Приймати засіб рекомендується по 1/3 склянки 3 р / день протягом 30 днів. Таке очищення проводять раз на рік.

Чеснок Лимон

Очищення суглобів

Багато захворювань з’являються через скупчення солей в кістках і суглобах. Справитися з цією проблемою можна за допомогою наступної поради.

Білий рис

Завдяки цьому засобу можна вивести зайву сіль з суглобів. Готується він так: ввечері 3 ст.л. Рис заливається літром кип’яченої охолодженої води. Вранці воду зливають, рис заливають свіжою водою і доводять до кипіння 4 рази, причому кожен раз воду оновлюють. З’ївши такий рис, необхідно відмовитися від їжі на найближчі 3 години. Така рисова дієта проводиться 40-денним курсом.

Лавровий лист

Суглоби можна очистити, використовуючи лавровий лист. Відвар готують так: 5 г листя лаврушки заливають 300 мл води, кип’ятять, не накриваючи кришкою, 3-5 хвилин і переливають в термос, дають настоятися 3-4 години (можна залишити на ніч). Проціджений відвар п’ють весь день (протягом 12 годин) маленькими ковтками. Курс розрахований на 3 дні, потім необхідна перерва – від однієї до трьох тижнів (за різними даними) і процедуру повторюють знову. Не рекомендується пити багато відвару, може виникнути внутрішня кровотеча. Відвар повинен бути свіжоприготованим кожен день.

Позбавлення від залишків шлаків і токсинів

Щоб вивести залишки шкідливих і токсичних речовин з організму, а також запобігти подальшому засмічення внутрішніх органів і рідин організму, внесіть в своє життя наступні позитивні зміни:

1. Додайте щоденні вправи до свого розпорядку дня. Спорт підсилює обмінні процеси і сприяє очищенню кожної клітини організму. Ранкова зарядка, прогулянки, пробіжки і відвідування басейну стануть надійним захистом від зашлакованості організму.

2. Візьміть сорбенти. Періодично, приблизно раз в 3-4 місяці, протягом двох тижнів приймайте препарати для очищення організму. Це може бути активоване вугілля, препарат Ентеросгель і інші ефективні засоби, які будуть здувати 1-2 рази на день. При цьому курс прийому слід поєднувати з великою кількістю пиття і дієтою з низьким вмістом жирів.

3. Кожні 3-4 дні відвідуйте лазню або сауну, а при відсутності такої можливості приймайте гарячу ванну.

4. Раз в 3 місяці проводити курс сокотерапії, для чого протягом 2 тижнів тричі на день перед їжею пити один з обраних соків. Це може бути сік буряка, редьки або капусти (який необхідно випити по 100 мл), або морквяний, яблучний, огірковий або гарбузовий сік (який можна взяти по 150-200 мл).

5. Перегляньте свій раціон, і частіше додавайте в раціон продукти, які самі по собі сприяють очищенню організму.

Важливі продукти для очищення організму

  • Часник. Знижує рівень холестерину, очищає печінку і судини, а також усуває бактерії і віруси.
  • Цибуля. Він виводить токсичні речовини з організму, покращує травлення, усуває грибок і знімає запалення.
  • Яблука. Завдяки високому вмісту клітковини вони стимулюють роботу кишечника, прекрасно очищаючи його.
  • Буря́к. Відмінно очищає кишечник, усуває гнильні процеси і покращує стан шкіри.
  • Білокачанна капуста. Сприяє виведенню солей важких металів з організму і покращує мікрофлору кишечника.
  • Журавлина. Цей продукт вважається природним антибіотиком, здатним знищувати хвороботворні бактерії. Крім того, потрапляючи в кров, журавлина розріджує кров, перешкоджаючи утворенню тромбів.
  • Авокадо. Цей екзотичний фрукт не тільки знижує рівень холестерину в крові, але і виводить канцерогени з організму, запобігаючи розвитку ракових пухлин.
  • Селера. Запобігає накопиченню сечової кислоти, відмінно очищає нирки і покращує роботу щитовидної залози.

Як бачите, очищення організму в домашніх умовах – відмінний спосіб зміцнити здоров’я і захистити себе від самих різних захворювань. І таким чином можна збільшити тривалість життя, максимально відкласти наближення старості і зробити своє життя трохи позитивніше!

Бажаю здоров’я і довголіття!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *