Захід висловлює побоювання щодо амбіцій ГУР – The Times

Центральне розвідувальне управління стримує Україну від зухвалих операцій проти РФ

Українське Головне управління розвідки має окрему війну з російським Головним розвідуправлінням. Нині амбіції ГУР можуть інколи навіть лякати західні країни. Про це повідомляє The Times.

Зазначається, що російська розвідка мала свої тріумфи та катастрофи. У 2014 році саме ГРУ відігравало ключову роль в анексії українського Криму. Це сталося завдяки призначенню Ігоря Сергунова на пост начальника ГРУ. Проте з початком повномасштабного вторгнення лідери російської розвідки вчинили так само неправильно, як і решта збройних сил РФ.

«Буданов має репутацію ефективного та творчого військового. Так само у виданні характеризують всю військову розвідку України. Офіцери вербують росіян у мережі, блокують їхні банківські рахунки, бо не має розгалуженої мережі агентів на території РФ», – пишуть журналісти.

Британський офіцер розвідки сказав журналістам, що ГУР – це «Український Моссад». Оперативники виконують найамбітніші операції, наприклад, атаки безпілотників на РФ або диверсії на залізниці. У виданні не виключають, що за атакою БПЛА на Кремль стоять українські агенти. Ймовірно, за цим стоїть батальйон «Братство».

Зростання амбіцій української розвідки тривожить західні країни, хоча вони й поважають їхній професіоналізм. У звітах розвідки США, які виклали в мережу, зазначається, що ЦРУ намагалося стримати Буданова від деяких атак на РФ. Непідтверджені звіти також мають інформацію, що Молдова просить у Штатів застерегти українців від спроб діяти в Придністровʼї.

«Зараз ГУР залишається в авангарді українських зусиль зробити війну якомога болючішою для Кремля. І з кожним успіхом зірка Буданова підіймається все вище. Шеф розвідки далеко вийшов із тіні», – підсумовують журналісти.

Главком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *