Вчені назвали простий спосіб продовжити життя

Американські вчені під час експерименту з’ясували, що постійний контроль артеріального тиску та відсутність інших захворювань можуть продовжити життя на кілька років.

Американські вчені під час експерименту з’ясували, що постійний контроль артеріального тиску та відсутність інших захворювань можуть продовжити життя на кілька років.

Фахівці з жіночої лікарні Бригама в Бостоні виявили, що інтенсивний контроль артеріального тиску може продовжити життя на кілька років.

У дослідженні взяли участь понад дев’ять тисяч осіб віком від 50 років. Усі вони страждали від високого систолічного тиску – від 130 до 180 міліметрів ртутного стовпа. Добровольців розділили на дві групи, кожна з яких отримувала антигіпертензивну терапію. У першій групі лікарі підтримували тиск учасників на рівні 120 міліметрів ртутного стовпа, у другій — 140. У результаті експерименту експерти дійшли висновку, що завдяки постійному контролю тиску вдалося збільшити тривалість життя добровольців на строк від шести місяців до трьох років, залежно від віку.

Автори дослідження уточнюють, що позитивних результатів можна досягти лише за умови контролю показників тиску до кінця життя, а також за відсутності інших серйозних захворювань. Дієтологи вважають, що овес, фісташки, а також сардини містять ідеальний набір корисних речовин, які позитивно позначаються на роботі серцево-судинної системи людини.

Крім того, вчені назвали фрукт, який є найкращим натуральним антидепресантом. Фахівці рекомендують включити в раціон банани, особливо якщо у вас складний період або ви схильні до стресів. Ці фрукти не тільки смачні, але й дуже корисні для людського організму, оскільки є справжнім природним антидепресантом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *