Чому важко бути емпатом?

Якщо вам випало народитися емпатом, то ваше життя буде не таким, як в інших. Це складно. І доволі часто – боляче.

Бути емпатом не так просто, як думає більшість людей. Звичайно, в певних моментах це досить корисний і навіть потрібний дар, адже ви відчуваєте набагато більше, ніж інші. Інакше кажучи – вмієте «бачити» серцем. Однак емпатія може бути прокляттям.

Якщо вам випало народитися емпатом, то ваше життя буде не таким, як в інших. Будуть злети та падіння. З цим доведеться змиритися. Але це зовсім не означає, що бути такою людиною вкрай погано. Насправді це не так. Хоча б з тієї точки зору, що ви маєте неймовірний і дивовижний дар, про який інші можуть тільки мріяти. Їм ніколи не відчути й сотої частки тієї мелодії почуттів, що проносяться зі швидкістю світла крізь ваше серце.

Чому важко бути емпатом?

Але це важко. І досить часто – боляче. Адже коли ви емпат, то пропускаєте через себе почуття інших, і якщо це – токсичні та негативні люди, то це починає отруювати ваше життя.

Отже, якщо ви емпат, то повинні зробити певні кроки, щоб не страждати. А саме – навчитися захищати свою особисту енергію, а це дуже нелегко. Часом це – справжнісінький подвиг. Тому що доведеться вибирати й приймати рішення, кого ви впускаєте у своє коло, а кому і близько не дозволите підійти. А це – нелегке завдання: адже багато хто спробує «прорватися», одягнувши брехливі маски, зображаючи з себе милих овечок, які хочуть вам тільки добра.

Це дуже важливий момент: якщо ви оточуєте себе не тими людьми, то ризикуєте, що вас використовують, вичавлять усю енергію і, як ні в чому не бувало, підуть далі.

Отже, багато речей ви робите не так, як інші. Нерідко вони так роблять з єдиною метою – щоб уціліти та не постраждати через свою надмірну чутливість. Це допомагає таким людям залишатися собою, але водночас захищатися. Їм просто потрібно вимикатися іноді. Це вже питання виживання.

6 речей, які емпати роблять по-іншому:

1. Вони досить самовіддані, але знають свої межі.
Емпати завжди пам’ятають, що у них існують обмеження, тому не намагаються стрибнути вище голови, а діють у міру своїх сил та можливостей. Такі люди досить самовіддані й зроблять все, що від них залежить для інших людей. Але… вони не чарівники.

2. Вони старанно працюють над тим, щоб керувати своїми емоціями та реакціями.
Бути емпатом – це дуже важка робота, і вони роблять багато, навіть якщо ви цього не помічаєте. Вони намагаються щосили справлятися з підвищеною чутливістю і заземлятися за допомогою енергії, з якою стикаються. Вони змушені так робити, щоб залишатися вільними від емоцій.

3. Вони дуже глибоко розуміють життя інших і завжди враховують це.
Емпати роблять все можливе, щоб зрозуміти навколишніх людей і завжди перебувають на зв’язку з ними. Їм нічого не потрібно пояснювати чи доводити: емпати аналізують мотиви, ситуацію, все видиме та невидиме, перш ніж розірвати з кимось зв’язок чи вжити інших кроків. У їхній голові – завжди тисячі комбінацій та варіантів. І вони дуже швидко все обмірковують.

4. Вони працюють самі та надихають інших на більше.
Емпати – одні з найбільших натхненників, яких ви будь-коли зустрічали. Вони мають неймовірний дар запалювати та мотивувати всіх, з ким стикаються на своєму шляху. Хоча це й непомітно для навколишніх, але найчастіше саме вони допомагають іншим людям зростати та ставати кращою версією себе.

5. Вони живуть теперішнім моментом.
Емпати – це не ті люди, які живуть минулими спогадами чи мріями про майбутнє. Вони прагнуть бути тут і зараз. Тільки тоді вони почуваються спокійними та у своїй тарілці. Це пояснюється тим, що їх просто пронизують різні енергії, і це відбувається практично безперервно. Тому вони повинні бути цілковито присутніми в цей момент, щоб фільтрувати цей потужний і безперервний енергетичний потік.

6. Вони мають загострену інтуїцію.
Емпати ніколи не ігнорують сигналів, які посилає інтуїція. Якщо вони так тонко відчувають інших людей, то себе вже й поготів. Тому інтуїція для них – дороговказ. Вони просто не можуть не довіряти їй – настільки гучним є внутрішній голос. Тому довіряють йому, і правильно роблять – це допомагає їм уникнути вигоряння та негативного впливу токсичних та злих людей.

А у вашому оточенні є люди-емпати? Чи, можливо, ви – емпат? Розкажіть про свій досвід.

Морс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *