Претенденти на здобуття Мукачівської міської премії ім. О. Духновича 2021 року: Михайло Станкович

Номінація «Музично-виконавське мистецтво»
Станкович Михайло Іванович, самодіяльний композитор, автор-виконавець, відеоблогер. авторські роботи, оприлюднені на ютуб каналі “Мішо Станкович” та “Volodymyr Park” (2013-2020).
Михайло Іванович Станкович народився в Мукачеві 16 вересня 1948 року.Навчався в середній школі №6, що знаходиться в мікрорайоні Підгоряни. В 1960 році батьки віддали Михайла в музичну школу в клас “домбра”. Паралельно з грою в домбровому оркестрі вдосконалював свої навички гри на баяні. Разом з братом створили самодіяльний оркестр. Після служби в армії весь ансамбль Михайла Станковича пішов працювати на завод комплектних лабораторій в Мукачеві (ЗКЛ). Там їх радо прийняли до заводського самодіяльного оркестру “Туліпан”.
На изображении может находиться: 1 человек, часть тела крупным планом
В 1972 році при Будинку культури створив інструментальний ансамбль “Голоси Карпат”, який дуже швидко завоював популярність в Мукачеві. Колектив неодноразово брав участь у фестивалі “Вечори над Латорицею” і займав призові місця.
З 2010 року створив інтернет-сторінку на Ютюб-ресурсі. Тут Михайло Станкович вже міг розвернути на повну свою творчу натуру. Створив в співпраці з різними танцювальними й музикальними колективами та співаками понад 15 професійних музичних відеокліпів, які отримали велику популярність серед глядачів не тільки України, але всього світу. Про це свідчать десятки схвальних відгуків під відеокліпами.
Ютюб проєкт “Міша Станкович” має понад 100 тис. переглядів.
Михайло Станкович постійний учасник різних міських фестивалів: “Червене вино”, “Варишське пиво”, “В родині єдиній” тощо.
На Мукачівську міську премію ім.О.Духновича номіновано авторські роботи, оприлюднені на ютуб каналі “Мішо Станкович” та “Volodymyr Park”. Музичні твори, публікації, автором умовно систематизовано: тексти пісень, відеокліпи, список URL посилань ютубпроєкту «Міша Станкович» та подані на електронному носієві (флешці). Тексти пісень відзначаються своєю оригінальністю, у них дуже вміло вплетено елементи карпаторусинського етносу та мови. Автор врахував у текстах пісень ритми та мелодію русинського, угорського, румунського та словацького етносу. Відеокліпи, які записані ютубпроекті «Міша Станкович», відзначаються високою професійністю. Слід відзначити, що у всіх відеокліпах продюсером, режисером, автором музики, тексту та головним виконавцем виступає номінант Михайло Станкович.
На изображении может находиться: 1 человек, текст «мишо станкович NE YouTube»
За останні п’ять років в ютубпроекті «Міша Станкович» викладено понад 10 авторських музичних відеокліпів. Ютубпроєкт «Міша Станкович» має понад 100 тис. переглядів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *