Претенденти на здобуття Мукачівської міської премії ім. О. Духновича 2021 року: Олексій Фазекош

Номінація «Літературознавство та публіцистика»
Фазекош Олексій Андрійович, журналіст, адвокат, голова Ради адвокатів Закарпатської області, президент Асоціації захисту прав правників України, кандидат юридичних наук. Публіцистичний відеопроєкт “Погляд Фазекоша” (2020 рік).
Немає опису світлини.
Фазекош Олексій Андрійович народився 15 грудня 1967 р. у місті Мукачеві. Здобув три вищих освіти, є дипломованим фахівцем з історії, міжнародних відносин та права. За свою трудову біографію О.А. Фазекош обіймав різні посади: від старшого наукового співробітника Закарпатського краєзнавчого музею до голови ради директорів страхової компанії «Гарант». З квітня 2001 р. працює в Мукачівській міськрайонній спілці підприємців, з 2006 р. є головою правління спілки. Двічі був обраний депутатом Мукачівської міськради.З 2012 р. – голова Ради адвокатів Закарпатської області. На сьогодні також обіймає посаду голови правління Мукачівської асоціації адвокатів. Є одним із засновників громадського об’єднання «Центр журналістських досліджень». Олексій Андрійович спеціалізується у цивільних справах, зокрема, досудовому та судовому врегулюванню фінансово-кредитних спорів.
О.А. Фазекош багато часу приділяє журналістиці. Багато його публікацій присвячені правовій діяльності, ролі адвокатури в українському суспільстві та протидії органам державної влади у спробі зробити адвокатуру одним з державних правоохоронних органів.

На Мукачівську міську премію ім. О.Духновича номіновано відеопроєкт “Погляд Фазекоша”. На початку 2020 року Олексій Фазекош, як журналіст, політик, правник, став засновником відеопроєкту “Погляд Фазекоша” на ютуб-каналі. Разом зі своєю командою зняв 33 відеопередачі, в яких взяли участь відомі особистості в галузі культури, медицини, політики, туризму. Передача набула популярності , за 8 місяців на різних інтернет-ресурсах її переглянуло майже 60 тис.осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *