Олексій Фазекош: правова грамотність депутатів сприяє прийняттю радою юридично грамотних рішень

Олексій Фазекош йде  на місцеві вибори тридцять першим кандидатом у єдиному виборчому списку від політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» та №8 у списку кандидатів у депутати по виборчому округу №3 Мукачівської міської ОТГ.

Фазекош Олексій Андрійович народився 15 грудня 1967 року у місті Мукачеві Закарпатської області.
Здобув три вищих освіти, є дипломованим фахівцем з історії, міжнародних відносин та права. За свою трудову біографію обіймав різні посади: від старшого наукового співробітника Закарпатського краєзнавчого музею до голови ради директорів страхової компанії «Гарант».
З квітня 2001 р. працює в Мукачівській міськрайонній спілці підприємців, з 2006 р. є головою правління спілки.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и на улице

Двічі був обраний депутатом Мукачівської міськради. На сьогодні також обіймає посаду голови правління Мукачівської асоціації адвокатів. Є одним із засновників громадського об’єднання «Центр журналістських досліджень».
З 2019 року голова Асоціації захисту прав правників України.
У 2011 р. був призначений радником голови Закарпатської обласної ради з юридичних питань.
З 2012 р. – голова Ради адвокатів Закарпатської області. На посаді голови Ради адвокатів Закарпатської області усвідомлюю, що роль адвокатури у нашому суспільстві, надзвичайно підсилилась.
Маючи активну громадську позицію та розуміючись на проблемах регіону, Олексій Фазекош, як голова правління Мукачівської асоціації адвокатів, вважає, що однією з передумов ефективної роботи Мукачівської міської ради є правова освіта депутатів міської ради. Правова грамотність депутатів сприяє прийняттю міською радою прийняття рішень, які не порушують чинне законодавство у сфері діяльності органів місцевого самоврядування.
Раду формують депутати як представники спільних інтересів громади. Вони обираються громадянами безпосередньо, від них очікують діяльності на благо усієї громади, щоденної активної праці, втілення системності й комплексності у вирішенні нагальних спільних завдань. Від депутатів виборці сподіваються отримати правову, адже це ті обранці, на яких законом і людським вибором покладено організовувати й забезпечувати поступ у підвищенні якості життя усіх і кожного. Проте типовою є ситуація, коли депутати не проявляють достатньо ініціативи, недостатньо організовані, в результаті чого реальна влада переміщується в бік чиновників ради, часто під одноосібним керівництвом голови. За таких умов виникає загроза безконтрольності в діяльності голови ОТГ і керованого ним апарату ради. Тоді й участь депутатів маліє до простого голосування рішень, розроблених, написаних і внесених на розгляд сесії апаратом ради. Олексій Фазекош вважає, що  правова освіта депутата місцевої ради дозволяє більш ефективно впливати на якість проєктів рішень міської ради ще на стадії підготовки.

                                     Друзі!
Підтримаймо Олексія Андрійовича Фазекоша на виборах до Мукачівської міської ради!
                           Він того вартий!

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и на улице
Олексій Фазекош вважає, що в демократичній і правовій державі інститут адвокатурі має відігравати вирішальну роль у прийнятті судами першої інстанції справедливих і правильних, з точки зору законодавства України, рішень. На його переконання, в разі обрання його депутатом депутат міської ради, він може більш ефективно розв’язувати правові питання громадян.
Однією з основних проблем діяльності міської ради вважає не надання своєчасної й повної інформації про діяльність ради ще на стадії самої підготовки проєктів рішень, підготовки громадських слухань з важливих питань розвитку міста. Олексій Фазекош вважає, що необхідно створити консультативний орган при міській раді, який займався наданням правової та інформаційної допомоги мешканцям.
Олексій Фазекош переконаний, що в команді політичної партії «ЗА Майбутнє» йому вдасться успішно реалізувати правові важливі проєкти, які дозволять більш ефективно працювати міській раді на благо громадян міста.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *