Лариса Криворучко: Адвокат — це високоінтелектуальна праця. Коли адвокат їде на відпрацювання порушення прав Клієнтів і захист їх інтересів…

04.04.2024 рік. Подаємо  повним текстом Ухвалу Печерського районного суду м. Києва : скасовано Постанову слідчого другого слідчого відділу ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, #Згіблов С. О. від 20.01.2021 про закриття кримінального провадження №62020100000001181, внесеного до ЄРДР від 11.06.2020.

Суть справи: 22.05.2020-23.05.2020 в ході проведеного обшуку в підземному паркінгу ЖК «#Даймонд Хілл» працівники ДСР, без наявності ухвал слідчих суддів , без наявності дозволу власника приватної території “Даймонд Хілл”, незаконно, із застосуванням фізичної сили щодо адвоката #Криворучко Л.С., інших адвокатів, розбиваючи мобільні телефони адвокатів, — нанесли тілесні ушкодження адвокату Ларисі Криворучко, іншому адвокату, іншим особам, незаконно вилучили автомобіль адвоката Лариса Криворучко “#Lexus LS 460″, в який несанкціоновано проникли, викрали майно і документи які містять адвокатську таємницю , порушивши гарантії адвокатської діяльності, чим вчинили ряд службових злочинів.

При медичному огляді лікарем в адвоката #Криворучко Л.С. зафіксовано: АТ 160/100 мм.рт.ст. ЧСС 94/хв., гематома, набряк з пошкодженням шкірних покровів з порушенням цілісності, кровотеча правої скроневої ділянки та потиличної ділянки голови, синці …; діагностовано: ЗЧМТ, струс головного мозку , гематома, пошкодження цілісності шкірних покровів, кровотеча правої скроневої та потиличної ділянки волосистої частини голови, пошкодження шкіри, гематома в ділянці лівого ліктьового суглоба, три гематоми в ділянці правого передпліччя, численні гематоми, забій правого ліктьового, правого кульшового суглобів, правої сідниці, фаланги великого пальця лівої кисті, гіпертонічну хворобу II ст., неускладнений гіперкриз; рекомендовано звернутися до судово-медичної експертизи тощо.

Нет описания.

Відповідно до висновку експерта № ХХХХХ-2020 від XX.XX.2020, наданого на виконання Постанови слідчого Другого слідчого відділу ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, Згіблова С. О. від 15.06.2020, виявлені у потерпілої Криворучко Л. С. тілесні ушкодження підтверджено. Визначений ступінь тяжкості.

Щодо іншого адвоката: висновок #СМЕ виявлені тілесні ушкодження, підтверджено. Визначений ступінь тяжкості.

Правоохоронці #ДСР НПУ будь-якими шляхами намагаються закрити дане кримінальне провадження і уникнути від кримінальної відповідальності.

Двічі #суд скасовував недолугі і винесені з порушенням Постанови слідчого #ДБР, який явно “підігрує” працівникам #ДСР, які діяли в явно незаконний спосіб і без дозвільних документів діяли.

Суд на стороні адвоката Лариса #Криворучко.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження, слідчими органу досудового розслідування було виконано ряд слідчих та процесуальних дій, що, серед іншого, підтверджується:

-протоколом допиту потерпілої #Криворучко Л. С. від 11.06.2020,

– протоколами допиту свідків #Мєдведєва Н. В. від 14.07.2020, Киченок А. С. від 10.07.2020, #Мартиненок Д. О. від 20.07.2020, #Шлапак І. П. від 11.09.2020, #Ценов В. М. від 28.09.2020, #Лисенко Д. С. від 28.09.2020, #Баранчук П. Р. від 17.09.2020, #Фурман М. О. від 11.09.2020, #Сіренко А. В. від 24.09.2020, #Шилов О. А. від 09.10.2020, #Панченко Т. М. від 09.10.2020, #Саєнко А. В. від 13.10.2020 ;

-винесеною постановою від XX.XX.2020, на підставі якої проведено судово-медичну експертизу за матеріалами кримінального провадження № 62020100000001181, відповідно до висновку якої у потерпілої Криворучко Л. С. встановлено тілесні ушкодження ;

– тощо.

Водночас перевіряючи надані матеріали на предмет відповідності рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, слідчий суддя відзначила численні порушення і проведення поверхневого слідства ТУ ДБР щодо працівників #ДСР Національної поліції України.

#Резюме: працівники #ДСР #НПУ які перевищували службові обов’язки, умисно і незаконно наносили тілесні ушкодження адвокатам при виконанні службових обов’язків, вибивали адвокатську техніку і били телефони адвокатам, незаконно вилучали автомобіль адвоката Лариса Криворучко “Lexus LS 460”, в який несанкціоновано проникли, викрали майно і документи які містять адвокатську таємницю , порушивши гарантії адвокатської діяльності, чим вчинили ряд службових злочинів — повинні відповісти перед Кримінальним законом.

Адвокат це високоінтелектуальна праця. Коли адвокат їде на відпрацювання порушення прав Клієнтів і захист їх інтересів це не значить, що його працівники #ДСР Національної поліції України повинні бити, силоміць виривати телефони з рук і розбивати, викрадати майно адвоката і шкодити майну автомобіль.

Якщо у працівників #ДСР Національної поліції України не має інтелекту, знань закону і вони використовують кримінальні заборонені методи — то це явно НЕ поліція, а бандити в погонах. Повинні бути звільненні з лав #МВС і притягнуті до кримінальної відповідальності.

Це я мовчу, що саме ці працівники #ДСР Національної поліції України вилучали коштовні автомобілі, арештовували їх , а потім замість розміщення вилучених автомобілів на штраф -майданчиках, самостійно — без дозволу і порушуючи закон, завдаючи матеріальної шкоди вилученим авто — каталися в особистих цілях на арештованих (!) автомобілях, перевищували швидкість, порушували ПДР, а власнику поліція надсилала штрафи за перевищення швидкості їзди і вимагала сплати. Доказ: фото і відео, штрафи за перевищення швидкості на вилучених працівниками ДСР НПУ у людей машинах. Абсолютно незаконно.

Дані факти є зафіксовані. “Радник МВС Геращенко в прямому ефірі передачі повідомив: ну катались, ну перевищували, ну прийшли штрафи — так штрафи ми спишемо”.

Громадяни, а так можна??? Просто “списати штрафи”??? І це говорив радник Міністра МВС Авакова в ефірі на телебаченні. Сором і повна ганьба закону від поліції.

Додаткові покази будуть надані на додатковому допиті в ДБР Ларисою Криворучко і іншими особами, але певне іншому слідчому. Щодо даного слідчого Згіблова С.О. будемо ініціювати службове недбальство ККУ і дисциплінарну відповідальність за порушення вимог законів України і порушення прав потерпілої особи – адвоката Криворучко Л.С.

Окремі працівники #ДСР НПУ, згідно з відомостями зі #ЗМІ, затримувався за зґвалтування дівчини, викрадення людини, утримання людини проти її волі, торгівлю наркотиками, їздять на #Порше Каєнах  тощо.

Законно ? – Сумніваюсь.

Чи соромно за таку поліцію ? – Так.

В історії буде продовження…

Лариса КРИВОРУЧКО

Возможно, это изображение текст

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *