Польща розслідує роль Шредера у підготовці війни Росії з Україною

Польська прокуратура почала розслідування щодо колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера. Її цікавить роль цього політика у підготовці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє польська радіостанція RMF FM.

“Згідно з документами, отриманими слідством, німецький політик міг використовувати посади в російській енергетичній сфері для подальшого тиску на країни ЄС і Україну”, – йдеться в публікації на сайті радіостанції. Слідчі вивчають роль колишнього канцлера в підготовці до вторгнення. Після початку російського вторгнення Шредер не дистанціювався від Кремля і продовжив обіймати посади в російських енергетичних компаніях. “Європейська правда звертає на це увагу.

Днями іноземні ЗМІ відзначили, що Шредер був присутній на прийомі в російському посольстві в Берліні з нагоди річниці перемоги Радянського Союзу над Німеччиною в травні 1945 року.

Шредер зустрівся з Путіним у Москві через кілька тижнів після початку війни, а потім знову в липні 2022 року. Після кожної зустрічі він запевняв, що Москва нібито зацікавлена в припиненні війни.

Герхард Шредер очолював уряд Німеччини з 1998 по 2005 рік і був лідером СДПН з 1999 по 2004 рік. Після відходу з поста федерального канцлера Шредер багато років займав важливі посади в російських енергетичних компаніях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *