РФ може виробляти крилаті ракети попри санкції

Уламки знайдених в Києві російських ракет свідчать, що щонайменше два боєприпаси були виготовлені після запровадження санкцій Заходу щодо постачання необхідних компонентів для ракет.

Аналітики дослідили уламки крилатих ракет Х-101, знайдених в Києві після атаки 23 листопада. Згідно з опублікованою доповіддю, маркування ракет свідчить, що одна з них була виготовлена цього літа, а інша – завершена після вересня.

Один з дослідників припускає, що Росія або знайшла способи придбання напівпровідників та інших матеріалів для виробництва, попри санкції, або мала значні запаси цих компонентів до початку війни.

Дем’єн Сплітерс, який очолював розслідування Conflict Armament Research, наголосив, що важко заявити про нестачу озброєння в Росії:

 “Ці заяви лунають з квітня (про вичерпання запасу ракет у РФ – ред). Тому ми просто вказуємо на той факт, що ці крилаті ракети, які були виготовлені нещодавно, можуть бути ознакою цього (продовження виробництв попри санкції – ред.), але це не є остаточно”.

 
  • Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що Росія значно вичерпала свої запаси ракет, але продовжує їх виробляти, зокрема ракети Х-101.
  • Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло, що американські та європейські компанії продовжують виготовляти мікрочипи з підтримкою російської навігаційної системи ГЛОНАСС, які надалі закуповує Росія для наведення ракет по Україні.

The New York Times із посиланням на звіт британської групи з дослідження озброєнь Conflict Armament Research

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *