Ранкова атака на Україну: щонайменше 18 загиблих та 108 поранених

Внаслідок російської атаки на Україну зранку 29 грудня загинули щонайменше 18 людей, 108 осіб дістали поранення.

Міністр МВС України Клименко повідомив, що у Києві загинуло 2 особи, 18 травмовано внаслідок ранкової атаки. Пошкоджено цивільну інфраструктуру, автомобілі, складські приміщення.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, що кількість постраждалих у місті зросла до 28 людей, з них 25 госпіталізовані. В столиці загинула одна людина.

У Львівській області, за словами міністра, вибухом пошкоджено багатоквартирний будинок та інфраструктуру – 1 людина загинула, 9 поранених.

Пізніше мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у Львові 15 поранених.

У Дніпропетровській області ворог влучив по торговому центру, загинуло 5 та травмовано 15 осіб. Також є влучання по пологовому будинку. Підрозділи ДСНС врятували 4 пацієнток.

Пізніше очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до понад 20.

В Одеській області є влучання у триповерховий будинок, під завалами можливо перебувають люди. Також в Одесі пошкоджено ще щонайменше два будинки. Із житлової 17-типоверхівки ДСНС врятували 23 особи. Загалом на Одещині, за його словами, 2 людини загинуло, 15 поранено.

Пізніше очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що кількість загиблих в Одесі зросла до 3. 22 людини отримали поранення, серед них двоє дітей (6 та 8 років) та вагітна жінка.

На Харківщині, як повідомив Клименко, одна людина загинула, девʼять осіб отримали поранення. Медики надають допомогу на місці.

Пізніше очільник Харківської ОВА Олег Синегубов повідомив, що троє чоловіків загинули внаслідок ударів російських окупантів. Це були працівники одного із цивільних підприємств. Ще 11 осіб отримали поранення.

У Запорізькій області, за словами міністра, окупанти завдали ракетних ударів по інфраструктурних обʼєктах Запоріжжя – 1 людина загинула, 10 поранено. 

Пізніше очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко повідомив, що кількість загиблих в Запорізькій області зросла до 4, 12 осіб дістали поранення.

Передісторія:

  • Зранку Росія атакувала Україну ракетами та дронами. На Київщині, Одещині, Дніпропетровщині, Львовщині, Харківщині, Запоріжжі та в інших областях лунали вибухи.
  • Під час масованого удару по Україні росіяни застосували 158 засобів повітряного нападу − ракет різних типів та ударних БпЛА; 27 “Шахедів” і 87 крилатих ракет вдалося знищити.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *