Андрій Єрмак потрапив до рейтингу Politico: його називають “зеленим кардиналом” Києва

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак потрапив до рейтингу найвпливовіших людей Європи за версією видання Politico в категорії “діячі”. Єрмака називають “зеленим кардиналом” України.

Politico:” Андрія Єрмака в деяких колах називають “зеленим кардиналом” Києва. Це пов’язано з тим, що Єрмак є керівником офісу президента України Володимира Зеленського, чиє прізвище походить від східнослов’янського слова, що означає “зелений”, а також з тим, що він має звичку відвідувати фотосесії у вбранні кольору хакі у стилі мілітарі, який популяризував його бос. У 2024 році, коли Зеленський потенційно може зіткнутися з перевиборчою кампанією в середині війни, а перспектива тривалого вторгнення підриває суспільний дух всередині країни, не кажучи вже про кризу на Близькому Сході, яка відвертає західних прихильників України, Єрмак буде ще більш важливим як посередник президента — і його амортизатор.

Єрмак є натхненником прагнення Києва до взаємодії з країнами, що розвиваються, з метою вирвати їх з теплих (і багатих на нафту) обіймів російського президента Владіміра Путіна. Оскільки власні закордонні поїздки Зеленського обмежені, Єрмак їздив у відрядження по всьому світу від імені свого боса, зустрічався з іноземними високопосадовцями, проводив переговори та укладав угоди (що, згідно з Конституцією України, має належати до компетенції президента, а не його заступника №2).

Можливо, найбільшим досягненням Єрмака сьогодні є залучення Китаю за стіл переговорів під час мирних переговорів у Саудівській Аравії в серпні минулого року. Інший його улюблений проєкт: розширення — і посилення — антиросійських санкцій як співголови (разом з Майклом Макфолом, колишнім послом США в Росії) Міжнародної робочої групи з російських санкцій, яку прозвали Експертною групою Єрмака-Макфола.

Зеленський, комік і сатирик, який був обраний на посаду президента у 2019 році після того, як зіграв президента в українському ситкомі, має тенденцію оточувати себе друзями та партнерами зі свого минулого життя в індустрії розваг. І 52-річний Єрмак, колишній юрист у сфері розваг та кінопродюсер, не є винятком. Поки він виконував брудну роботу Зеленського, “зелений кардинал” загруз у суперечках на тлі звинувачень у корупції за участю його брата та його заступника.

У той час, як Україна розгортає кампанію зі вступу до ЄС і НАТО і водночас бореться за повернення своєї території, Єрмак набув величезної (дехто вважає, що надмірної) влади як ключовий гравець у воєнному кабінеті Зеленського. Він фактично тримає кермо влади в уряді та парламенті України, дозволяючи своєму босу зберігати руки (і свій міжнародний імідж) чистими.”

Єрмак став четвертим у списку “діячів” за версією Politico. Його випередив президент Франції Еммануель Макрон та президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн. Після Єрмака у рейтингу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *