НАБУ та САП вручили повідомлення про підозру голові Держспецзв’язку Юрію Щиголю

Його підозрюють у крадіжці понад 62 млн грн. За пів години перед тим, як вийшов реліз НАБУ про цей сумний факт, Кабмін повідомив, що звільнив Щиголя разом із заступником з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Віктором Жорою. Йому теж вручили підозру.

За версією слідства, 2020 року власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв’язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення. Для цього залучили дві підконтрольні компанії, а закупівлю засекретили, щоб уникнути відкритих торгів. З цими компаніями підпорядковане Держспецзв’язку держпідприємство уклало договори на постачання відповідного ПЗ та послуг та перерахувало у 2021-2022 роках. кошти на суму понад 285 млн. грн.

Проте реальна вартість ПЗ, яке компанії придбали в іноземного виробника, склала 223 млн грн, а різницею більш ніж 62 млн грн і заволоділи учасники злочину. Ці кошти було виведено на рахунки підконтрольних компаній за кордоном з метою легалізації та розподілу між членами організованої групи.

Поки триває слідство, виконувати обов’язки замість Щиголя, який очолював орган із липня 2020 року, буде його перший заступник Дмитро Маковський.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *