Ірину Фаріон звільнили з посади професора “Львівської політехніки”

Причиною звільнення став аморальний проступок

Ірину Фаріон звільнили з “Львівської політехніки”. У наказі про звільнення йдеться, що викладачка вчинила аморальний проступок, несумісний з продовженням даної роботи. Відповідний наказ вже підписав ректор університету. Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Оксен Лісовий зазначив, що людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти.

Фаріон звільнили за п. 3 ст. 41 КЗпП — вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи, є підставою для розірвання трудового договору.

Нагадаємо, 7 листопада Уповноважений з прав людини звернувся до поліції з проханням перевірити висловлювання Ірини Фаріон. Фаріон в інтерв’ю журналістці Яніні Соколовій сказала, що не може назвати російськомовних військових українцями, бо вони не розмовляють українською мовою.

В понеділок, 13 листопада, стало відомо про те, що після публікації ексдепутатки російська ФСБ затримала у Криму студента, який був проукраїнськи налаштованим і чекав приходу ЗСУ. Сама мовознавиця не визнала своєї вини й звинуватила у провокаціях ворожі спецслужби та самого студента. 14 листопада, студенти НУ “Львівської політехніки” вийшли на протест з вимогою звільнити викладачку університету Ірину Фаріон.

У середу, 15 листопада, СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Ірини Фаріон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *