Келих вина в старості, куди важливіший за різні вправи

“Що дозволяє людям жити до 90 років і старше?”

Дослідження, проведене під назвою “90+ Study”, розпочалося 2003 року з метою аналізу літніх людей.

Учасники цього дослідження спочатку були частиною іншого дослідження під назвою “Коротке дослідження світу дозвілля” (LWCS), яке розпочалося 1981 року.

Використовуючи інформацію від цих учасників, команда дослідників, які працюють над 90+ Study, мала дізнатися: “Що дає змогу людям жити до 90 років і старше?”

Цілі дослідження полягали в тому, щоб:

Визначити фактори, пов’язані з довголіттям.

Визначення змінюваних факторів ризику смертності та деменції.

Вивчити показники когнітивного і функціонального спаду у людей, що старіють.

Вивчити епідеміологію деменції у людей похилого віку.

Вивчити клінічні патологічні кореляції у людей похилого віку.

Учасників дослідження відвідують двічі на рік для нейрофізіологічних і неврологічних тестів.

По склянці чи пляшці?

Вино може допомогти, але це не означає, що ви маєте випити цілу пляшку на вечерю.

Модерація — це ключ! Згідно з клінікою Майо, для здорових дорослих, старших за 65 років, помірність – це одна склянка. Для тих, хто молодше 65 років, це дві склянки. Стандартна склянка – 12 рідких унцій пива, 5 рідких унцій вина або 1,5 рідких унцій дистильованих спиртів.

Було доведено, що помірне споживання алкоголю дає такі переваги:

Менші шанси на ішемічний інсульт.

Можливе зниження ризику розвитку діабету.

Знижений ризик розвитку або смерті від серцевих захворювань.

Дослідження, опубліковане в Британському журналі спортивної медицини, показало, як фізична активність може протидіяти негативним наслідкам вживання алкоголю. Автор дослідження д-р Еммануель Стаматакіс вивчив дані, зібрані з опитувань у галузі охорони здоров’я з Англії та Шотландії, а потім розділив 36 370 учасників на три групи.

Групи були розділені за критеріями, які були не дуже активними, з помірною кількістю вправ і з тими, хто займався спортом на регулярній основі. Потім група дослідників подивилася, скільки алкоголю споживають люди в кожній групі, відповідно.

Обчислюючи 5735 смертей протягом подальшого періоду тривалістю 10 років на людину, дослідники виявили, що порівняно з довічним утриманням від алкоголю, небезпечне вживання алкоголю пов’язане з підвищеним ризиком смерті від усіх причин. Вони також зазначили, що чим більше напоїв було випито щотижня, тим більший ризик смерті від раку.

Коли вони порівнювали щотижнево рекомендовану кількість вправ для дорослих, вони виявили, що вона “здавалося, повністю знищила” ризик смерті від раку через алкоголь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *