Що потрібно їсти для здорового серця

Згідно з останніми дослідженнями, вісім з десяти людей середнього віку знаходяться на шляху до серйозних серцевих захворювань. Це одна з провідних причин смерті по всій планеті. На щастя, ті ж дослідження показали, що понад 50 відсотків смертей через серцево-судинні захворювання можна запобігти простим зміною раціону. Можна сказати, що здоров’я вашого серця на вашій тарілці.

Ось сім основних продуктів, які вбережуть вас від неприємного захворювання: Радимо відразу включати їх у своє меню.

Чорний шоколад

Что нужно есть для здорового сердца

Відмінна новина для всіх, хто не уявляє свого життя без солодощів: дослідження показали безсумнівну користь гіркого шоколаду для серця. Вчені пов’язують цей факт з великою кількістю   поліфенолів і флавонолів – протизапальних елементів, що захищають всю серцево-судинну систему, що містяться в шоколаді.

Едамаме

Что нужно есть для здорового сердца

Соєві боби є відмінним джерелом магнію, фолієвої кислоти й калію. Ці поживні речовини можуть допомогти знизити кров’яний тиск і підтримати здоров’я серця, знижуючи ризик серцевих захворювань. Едамаме захищає серце, підвищуючи здатність організму виробляти ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ): рецептори, які діють як “вишибали”, витягуючи «поганий» холестерин з крові. Вчені з Університету Лідса проаналізували ряд досліджень і з’ясували, що ризик серцево-судинних захворювань значно знижується у тих людей, які вживають едамаме на регулярній основі.

Чай ройбуш

Что нужно есть для здорового сердца

Недавнє дослідження, проведене в Університеті штату Пенсільванія, показало, що люди, які погано реагують на стресові ситуації, мають підвищений рівень запалення в організмі.

Це безпосередньо пов’язано з ожирінням, а також такими проблемами, як діабет, хвороби серця і рак. Коли тривога зашкалює, ви віддаєтеся напризволяще гормону стресу, кортизолу. Він сприяє переміщенню ліпідів з кровотоку в жирові клітини.

Чай ройбуш містить унікальний флавоноїд аспалатін, який зменшує кількість гормонів стресу, що викликають голод і накопичення жиру. Це означає, що серце буде надійно обмежено від появи жирових бляшок.

Помідори

Что нужно есть для здорового сердца

Помідори особливо багаті лікопіном, антиоксидантом, який, на відміну від більшості поживних речовин у свіжих продуктах, збільшується після приготування та обробки.

Десятки досліджень показують зв’язок між регулярним вживанням лікопіну і зниженням ризику серцево-судинних захворювань, пошкодження шкіри й деяких видів раку.

Волоські горіхи

Что нужно есть для здорового сердца

Волоські горіхи сповнені антиоксидантів і омега-3 жирних кислот, які можуть значно знизити ризик серцевих захворювань. Найбільш повний огляд клінічних випробувань споживання горіхів при серцево-судинних захворюваннях показав, що споживання всього 10 грамів волоських горіхів п’ять днів на тиждень знижує ризик серцево-судинних захворювань майже на 40 відсотків!

Льон

Что нужно есть для здорового сердца

Насіння льону є найбагатшим джерелом омега-3 жирів, які допомагають зменшити запалення, запобігти перепадам настрою і захистити від серцевих захворювань і діабету.

Пророслий часник

Что нужно есть для здорового сердца

Вчені повідомляють, що пророслий часник має ще більший позитивний вплив на серце, ніж свіжий. Дослідження показали, що антиоксиданти, що містяться тут, вже через кілька тижнів значно зменшують кількість відкладень в артеріях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *