Через Тересву монтують перший модульний міст на Закарпатті, отриманий від американських партнерів

На Закарпатті дорожники встановлюють модульний міст через річку Тересва на дорозі Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Львів, що з’єднує три західні області. Це буде перший модульний міст на Закарпатті.

Це буде перший модульний міст на Закарпатті. Його встановлюють як тимчасовий – замість того, обвалився цього року. Наразі робота з монтажу найбільшої 45 метрової секції мосту та підготовка майданчика для встановлення плит, що необхідні для насування металевої секції на опори. Також завершилися роботи з влаштування перших трьох опор.

Згідно з проєктом, міст матиме 8 опор та 7 секцій мосту. Три з них, що мають довжину 27 метрів, уже змонтовані та будуть встановленні в міру зведення опорних стінок. Роботи зі зведення тимчасового мосту заплановано завершити цієї осені.

Конструкцію Україна отримала як гуманітарну допомогу від американських партнерів. Модульна переправа є вкрай важливою, адже розташована на автодорозі, яка веде до двох сусідніх із Закарпаттям областей.

Також повідомлено, що тимчасово об’їзд транспорту здійснюється через село Нересниця. Загальна протяжність маршруту складає 32 км.

Слід зауважити, що у селі Нересниця є транспортний міст, який має обмеження на навантаження до 24 т.

FB-IMG-1697868424869

Нагадаємо, що у липні на Закарпатті обвалився міст через Тересву – обвалилась одна із секцій мосту разом з двома транспортними засобами – вантажівкою та легковим автомобілем.

Для проїзду автотранспорту рятувальники звели тимчасовий механізований міст через річку Тересва завдовжки 40 м і вантажопідйомністю до 60 тонн.

У 2019 році за результатами обстеження було встановлено, що міст може витримувати навантаження лише 3,5 тони. Отже, його планували закрити на ремонт.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *