Кирило Буданов навів неспростовні докази причетності Росії до нападу ХАМАСу на Ізраїль (відео)

Росія допомагала ХАМАСу в плануванні та проведенні кривавої атаки на Ізраїль. Про це в інтерв’ю журналісту видання “Українська правда” заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов.

“Ситуація загрозлива. Оскільки крім проблем на південному заході країни вже існує проблема на півночі Держави Ізраїль. Йдеться про угруповання “Хізбалла”, яке проводить, поки що, провокаційні обстріли, на що Армія оборони Ізраїлю відповідає ефективним потужним артилерійським вогнем”, – описав те, що відбувається, Буданов.

На його думку, наразі ситуація є контрольованою, як для “Хізбалли”, так і для Ізраїлю.

Буданов заявив, що попри масові нарікання на адресу ізраїльських розвідувальних органів, які “проспали” напад на територію єврейської держави, він вважає за краще утримуватися від критики.

“Почекаймо, коли все закінчиться, і тоді, можливо, ми дізнаємося якісь факти, які нам іще невідомі”, – запропонував керівник ГУРу.

На запитання, чи є в кривавій атаці “хамасовців” російський слід, він відповів: “Однозначно”.

“Російський слід, як то кажуть, у наявності. Насамперед нам відомі чіткі факти: росіяни протягом досить тривалого часу передавали трофейну зброю угрупованню ХАМАС. Також є інформація, що дещо передавалося “Хізбаллі”, але вірогідно це невідомо”, – запевнив Буданов, уточнивши, що йдеться про піхотну зброю.

“Ба більше, всі могли бачити, наприклад, у “Ютьюбі” абсолютно природну для нашого регіону і абсолютно неприродну для Близького Сходу тактику, коли використовувалися повітряні дрони проти бронетехніки. Це, як кажуть, ноу-хау нашої війни. Тобто люди, які не пройшли наш театр воєнних дій, не змогли б це робити. І оскільки там не було нас, значить, це були росіяни”, – продовжив генерал.

Крім того, він поділився ще двома “цікавими фактами”:

1) приблизно за тиждень до початку нападу ісламістів ХАМАСу на Ізраїль на території Лівану почала офіційно працювати російська радіостанція “Радіо Sputnik” арабською мовою;

2) 24 вересня російський космічний апарат, який здатний вести радіоелектронну розвідку, а також перехоплення супутникових сигналів, було переміщено на геостаціонарну орбіту над Державою Ізраїль.

“Нагадаю, що в період з 22 по 24 вересня був офіційний візит російської військової делегації до Ірану. Нам стало відомо, що одне з побажань з іранської сторони стосувалося розширення можливостей щодо розвідувальної інформації”, – розповів Буданов.

“І тепер цілком зрозуміло, яку саме розвідувальну інформацію почали росіяни надавати всім зацікавленим сторонам. Я не кажу тільки про Іран. Тут усі зацікавлені сторони”, – підкреслив керівник ГУРу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *