Олексій Фазекош – хто він? Адвокат? Ні. Юрист? Ні. Науковець? Ні. Олексій Фазекош – професійний шахрай.

21 грудня 2006 року КДКА Закарпатської області, керівником якої тоді був шановний Віктор Бедь, нібито видає бакалавру історику та бакалавру з міжнародних відносин Олексію Фазекошу

Свідоцтво адвоката за № 21/575 згідно з рішенням КДКА 190/93. Відповідний запис можна знайти в Єдиному реєстрі адвокатів НААУ.

Хоча згідно ст. 6 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»:

«Адвокатом може бути фізична особа, яка має повну вищу юридичну освіту, володіє державною мовою…, має стаж роботи в галузі права не менше двох років, склала кваліфікаційний іспит, пройшла стажування…., встановлених цим Законом), склала присягу адвоката України та отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.»

В цьому випадку можливі тільки два варіанти:

  1. Віктор Бедь грубо порушив законодавство України
  2. Олексій Фазекош зробив собі фальшиве свідоцтво адвоката.

Перший випадок виключається. Я добре знаю Віктора Бедя, як висококваліфікованого юриста та патріота України, який би ніколи не пішов в той час на змову з особою, яка була активним функціонером СДПУ(о). Скоріше всього Фазекош зробив собі фальшиве свідоцтво.

Ще один цікавий момент. Єдиний реєстр адвокатів почав створюватись тільки у 2012 році. А 18 березня 2013 року голова КДКА Петро Немеш видає своєму «колезі» дублікат відсутнього свідоцтва адвоката.

Як кажуть в народні: «рука руку помила».

Йдемо далі. На багатьох судових засідань, в яких бере участь «фальшивий адвокат» Олексій Фазекош, появляється час від часу інформація, що Олексій Андрійович має повну вищу юридичну освіту зі спеціальності «Правознавство», і що закінчив він у 2009 році Ужгородський державний університет, ректором якого був Федір Ващук.

Свідоцтво адвоката отримав у 2006 році, а юристом став тільки у 2009 році, що теж під великим сумнівом, тому що особистої справи «адвоката» Фазекоша, яка має бути прив’язана до Єдиного реєстру адвокатів, немає. Диплома юриста чи хоч би його копії ніхто не бачив.

Зараз група адвокатів подала офіційний запит до Ужгородського національного університету про надання копій документів, які б засвідчували, що Олексій Фазекош має повну вищу  юридичну освіту.

Я більш ніж переконаний, що адвокатами Закарпаття керує зараз самозваний «юрист».

Цікава історія з дисертацією «кандидата юридичних наук» Олексія Фазекоша: «Адміністративно-правові засади захисту прав і свобод осіб адвокатами України». Каюсь, я сам дисертації не бачив, хоч деякі адвокати бачили її рукопис і зробили аналіз через комп’ютерну програму Unicheck на наявність плагіату. Програма встановила, що майже 50 відсотків – це чистої води плагіат.

Цікаво, скільки за цю писанину заплатив наш «науковець»? І чи бачив хтось із його колег хоча б одну публікацію, на основі яких писалася дана дисертація?

Дисертація «захищалась» в приватній «конторі» «Науково-дослідному інституті публічного права» (Київ), який був створений у 2015 році. З 2015 до 2023 року на сайті інституту опубліковано інформація про 18 кандидатських дисертацій, але серед цих дисертацій відсутня дисертація «великого науковця» Олексія Фазекоша. Чому? Може колись і будемо знайти відповідь на це питання.

На сьогодні поки що все.

Ще одне. Прошу правоохоронні органи та Міністерство юстиції та Міністерство освіти і науки перевірити викладені мною факти і вжити відповідні заходи згідно з чинним законодавством.
Степан Сікора

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На сьогодні поки що все.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *