Цей продукт вбивця серця і судин

Від функціонування серця і судин багато в чому залежить загальний стан здоров’я і самопочуття. Тому важливо дбати про стабільну роботу органів. Робити це можна зокрема за допомогою правильно підібраного раціону, наприклад, мінімізувавши в ньому шкідливі продукти

Нещодавно експерти виявили головного ворога серця і судин, і ним виявився харчовий продукт.

Представники наукового товариства вважають, що підвищена кількість солі в раціоні погано позначається на стані серця і судин. Крім того, в деяких випадках серцево-судинна система може постраждати навіть від помірної кількості солі.

“Наукові дані, які відомі сьогодні, свідчать про те, що від 20% до 40% всіх захворювань серцево-судинної системи в розвинених країнах виникають через зайве вживання солоних продуктів. Велика кількість солі небезпечна тим, що провокує розвиток артеріальної гіпертензії та погіршує стан судинної тканини, роблячи її жорсткою і схильною до уражень”, – повідомили експерти.

Згідно з доповіддю кардіологів з Європи, вживати такий продукт шкідливо для здоров’я. Результати досліджень показали, що сіль безпосередньо погано впливає на стан і роботу судин і серця.

Експерти вважають, що для нормального функціонування організму людям достатньо вживати максимум 6 г солі щодня.

Деякі фахівці в цій галузі стверджують, що потрібно з’їдати навіть меншу кількість солі – не більш ніж половина чайної ложки на день — це приблизно 3 г. Тоді можна домогтися зниження ризику передчасної смерті від ішемічної хвороби серця приблизно на 30%.

Це не перше дослідження, яке доводить шкідливий вплив солі на організм. Проте істотно знижувати рекомендовану добову норму солі не варто, оскільки продукт потрібен організму.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *