Учені знайшли спосіб швидко позбавити людину від зайвої ваги

Тепер вченим належить провести низку випробувань, перш ніж вони зможуть запропонувати цей метод усім охочим скинути вагу.

Група вчених з університетів Шербрука і Копенгагена намагаються вирішити одну з головних проблем сучасного світу. Вони впевнені, що знайшли спосіб швидкого спалювання білого жиру, який допоможе впоратися з ожирінням тисячам людей.

Під білим жиром фахівці розуміють відкладення, які накопичуються навколо живота і стегон. Цей жир являє собою енергетичний резерв, який організм запасає, коли отримує більше калорій, ніж потрібно.

Є ще так званий бурий жир — він, образно кажучи, спалює накопичену енергію для вироблення тепла і підтримання температурного режиму.  Цей вид жиру необхідний нашому організму. А тому вчені вже давно намагаються знайти універсальний спосіб перетворення білого жиру на бурий.

За словами вчених, якщо їм вдасться знайти такий метод, це не тільки допоможе скинути зайві кілограми й мати привабливий вигляд, а також дасть медикам шанс вилікувати ожиріння і безліч супутніх йому проблем (наприклад, діабет 2 типу), не вдаючись до хірургії й радикальних дієт.

У цьому напрямку вже досягнуто певних успіхів. Дослідники з’ясували, в чому криється корінь проблеми: вони стверджують, що під час проведення експериментів медики націлювалися переважно на бета3-адренорецептори (b3-AR), але в людей вони працюють погано.

Натомість слід приділити увагу їхнім “родичам”, b2-AR – саме вони стимулюють термогенез. Випробування на мишах пройшли успішно, але потребують додаткових перевірок.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *