Звичка пити каву до сніданку небезпечна

Мільйони людей починають новий день з філіжанки кави ще до сніданку. Однак це загрожує стрибком рівня цукру в крові і подальшим розвитком смертельно небезпечного діабету.

Експерти з Університету Бата у Великобританії попросили 29 добровольців вживати по горнятку міцної чорної кави приблизно через годину після ранкового пробудження. Учених цікавило, як це вплине на показники цукру в крові після сніданку.

Після випитого напою з цукром, кількість калорій в якому приблизно відповідало їх числу в тості з джемом, рівень глюкози в крові зростав на 50% сильніше, ніж коли люди не вживали кави.

Кофеїн, на думку дослідників, також перешкоджав абсорбції цукру м’язами. Це може бути і не дуже важливою проблемою, але постійні ранкові стрибки цукру протягом багатьох років можуть спровокувати діабет і хвороби серця, як повідомляється в дослідженні, опублікованому в British Journal of Nutrition.

Його автори підкреслюють, що майже у половини жителів Великобританії ранкова філіжанка кави це перше, що вони вживають після пробудження.

Дослідники зовсім не закликають людей геть відмовитися від кави, оскільки у цього напою є певні переваги. Можливо, його слід випити трохи пізніше, вже після того, як людина приїжджає на роботу, так що перед вживанням сніданку в крові не буде кофеїну. Це дуже важливо, оскільки у сніданку часто містяться вуглеводи і цукор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *