Перший і останній бойовий політ: 25-річний український пілот вступив у нерівний бій з трьома літаками рф, прикривши своїх

Він був солдатом 40-вої бригади тактичної авіації…

24 лютого 2022 року стала вирішальною датою в історії України. В цей день росія запустила десятки ракет і атакувала українські міста з усіх напрямків – землі, повітря та моря. Цей напад спрямовувався, перш за все, на знищення української протиповітряної оборони та авіації.

Ворог атакував, спрямовуючи ракети на військовий аеродром у Василькові недалеко від Києва, де базувалася 40-ва бригада тактичної авіації. Цей підрозділ був відповідальний за оборону повітряного простору Києва і першим, хто піднявся тоді у небо аби боронити Батьківщину був 25-річний старший лейтенант В’ячеслав Радіонов. Він прикривав організацію бойових польотів і зліт інших льотчиків та.

«Він вступив у нерівний бій з трьома літаками ворога. – згадує мама В’ячеслава Інна Книгіна – Поки він приймав бій інші літаки злетіли і полетіли»

Проте, раптово зв’язок з українським героєм обірвався. Це, на жаль, був перший і останній бойовий виліт В’ячеслава Радіонова.

«Було знайдено його літак, а моя дитина лежала поруч на парашуті. Мені здається, що якщо б він все знав заздалегідь, то все одно б так вчинив», – каже Інна Книгіна.

Його відвага та готовність вступити у бій захищати свою Батьківщину вразили всіх. У свої 25 років він отримав звання героя України (посмертно), а його ім’я стало символом відваги і вірності.

В’ячеслав народився у родині льотчиків. Яким був його життєвий шлях – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *