Чи дійсно Пригожин загинув: українська розвідка дала відповідь

В розвідці вважають, що для визначення того, чи дійсно Пригожин був на борту літака, треба проводити надретельну перевірку.

У Головному управлінні розвідки Міноборони прокоментували можливу загибель ватажка приватної військової кампанії “Вагнер” Євгена Пригожина.

“Бажаємо успіхів усім учасникам змагань”, – прокоментував представник ГУР Міноборони Андрій Юсов в ефірі телеканалу “Ми-Україна”. “Насправді історія дуже красномовна. Якщо ми говоримо про державу, яка відбулася, цивілізовану, якщо є заколот із порушенням закону, то ситуація вирішується через суди й розслідування. Якщо ми говоримо принаймні про мафію і банду, то там є якісь поняття, домовились значить домовились. Якщо це failed state (держава, яка не відбулася — УНІАН), і власне, навіть не поняттєва історія, то бачимо такі методи, які будуть мати наслідки для самого утворення, яке називається Російська Федерація”, – висловив думку Юсов.

Також він розповів чи може катастрофа літака бути помстою після спроби заколоту Пригожина.

“Їдять одне одного вони давно вже, просто у різний спосіб і готують по-різному. Когось варять на повільному вогні, когось смажать швидко, а когось їдять сирим, просто солять. Насправді припускати імовірність якоїсь випадкової аварії – це може лише російська пропаганда. Зрозуміло, що це умисний терористичний акт, або ураження ззовні, або в середині, – треба ще розбиратися. Тобто, це ліквідація низки осіб. Для чого і як? Далі ми ще раз підкреслюємо, що бачимо ціну слова колективного Путіна й усього його режиму”, – сказав Юсов.

Також він сказав, чи дійсно Пригожин був на борту літака, треба здійснювати надретельну перевірку.

Юсов вважає, що оскільки Росія – це велика за територією держава, то лише одна така структура як приватна військова кампанія “Вагнер”, не спричинить дуже стрімких і швидких руйнувань у цій країні.

“Але це може започаткувати чергові процеси, дати чергові тріщини, так чи інакше для режиму Путіна. Це чергові речі, які підмивають підвалини цього режиму і його існування”, – зазначив Юсов.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *